Vårkänslor

Det var foto shoot i stallet idag! Red barbacka på båtis, mysred och bara njöt av det underbara vädret! Bella fick lite vårkänslor, busade och kastade av mig i en vattenpöl. Bildbevis kommer, jag lovar er en skrattretande bildserie när jag fått fotona från Johanna.
.
Checka in mitt ass. Lite lerigt.
.


Underbara häst

Min älskade lilla kärring var jättebusig idag med. Började med att få ur henne lite energi på båtis igen, sen jobbade vi lite på min favoritsträcka bredvid båtis. Jag var lite strängare idag, orkade inte flyga av igen. Dock så kunde jag arbeta så mycket mer än att få henne lugn och samlad, hon var så het och stark så det blev bara dragkamp ett tag.. Men sen kom jag fram till att det inte funkade så jag använde hjärnan, satt emot i sadeln och gjorde halvhalter hela passet igenom. Det gick aningen bättre, men det blev ändå inget högnivå-pass. Måste ändå berömma henne för att hon gick i fin form och arbetade bra med ryggen emellanåt.
.
Imorgon följer Johanna med till stallet och fotar! YEAH!

Gummistövlar <3

Tack och lov för mina jägare, utan dem hade jag ju drunknat!! Den vanliga stigen hade nämligen blivit en bäck..

Dagens look - hundpromenad

.
Påväg ut med Tuffa!
.

Laughing out loud

Alltså..

Dagens utstyrsel

Såhär såg Bella ut idag under ridturen. Fast lite, aningen, piggare.

Yeehaaa

Efter en vecka med endast skritt och vila tyckte jag att det var dags att trava och galoppera idag. På båtis (stort öppet fält). På hackamore. Efter en veckas vila. Det var som gjort för en flygtur för mig. Jag släppte aaaaaningen på tyglarna och Bella tog direkt chansen och bockade rodeo, och jag hamnade i gräset. Jag tycker att det är skitkul när min lilla dam beter sig som en unghäst så jag började skratta, vilket utvecklades till ett asgarv så jag fick svårt att sitta upp till en början. Hahaa, det var kul när man var där! Jag fortsatte sen iaf med en 40 minuter lång skrittur i området på asfalt. Jag hade nog inte kunnat tänka mig en bättre eftermiddag.

Nä ja e inte bitter

Har kommit hem från stallet, bytt om från the skintight jeans till översizade mjukisar, sitter nu i soffan med ett glas rosé och kollar på när mamma lagar mat till oss. Låter det nice? Det är det också! Båda småsyskonen är iväg så det är bara vi hemma, så efter le middag blir det filmmys.
.
Sitter och tänker på hur jävla kul jag ska ha det på sportlovet (som började idag). Jag ska inte alls tänka på att alla utom jag i mitt gangsta-gäng åker utomlands, ska inte ägna dem en enda tanke! Josefine åker till fucking Egypten med le boyfriend och kommer hem på söndag, Emma och Thea åker till London och kommer hem på typ torsdag.. Forever alone? Jag får väl helt enkelt vara med Bella hela tiden, anledningen till att JAG inte har råd med resa.. Sen så har jag ju faktiskt fler vänner än de tre. Hör ni det, Emma, Thea och Josefine? Jag klarar mig nog ska ni se!!

Two Pieces

Såhär pass snygga var jag och Thea idag. Vi hade en tv-date med Sherlock-maraton, popcorn, cola, äckligt (men ack så nyttigt och detoxande och lugnande) lavendelte. Och såklart, iförda One piece! (jag är den rosa bumbibjörnen)

Smygstartar

I bilen, påväg hem till mig för lite tidigt helgfirande. Fuska får man göra ibland :)

En massa åsikter


6 knäckemackor (utan pålägg), 1 liter vatten, 4 timmar och 981 ord senare sitter jag med skrivkramp. Håller nämligen på att skriva ett reportage - en svenskauppgift från skolan. Jag kastar i mig knäckemackor och vatten för att jag ska låta bli de lite onyttigare, sötare sakerna i skåpen. Hittills har det gått bra, det var väldigt nära att jag tod en glass för en stund sen men jag satte tillbaka den och tog yttligare en macka. Det är inte så gott längre ska jag säga er..

Känns aaaaaaningen tråkigt att sitta här och dö långsamt istället för att vara i stallet och få liv. Istället har min medryttare Bella idag, så jag kan leka mönsterelev och plugga istället. Då hästis vilade igår tror jag att jag kanske rider ut en sväng imorgon, lite beroende på vad Nellie gör med Bella idag.
       Jag vill ha sol, ljus och värme så man kan rida ut på kvällarna och slippa täckbyxor, sumobrottarjackor, enormt fula reflexer och då speciellt reflexväst (seriöst, med en tjock jacka och en reflexväst över kan man inte vara mycket fulare) och ridtäcken. Jag vill att den äckliga snön ska försvinna och att det ska bli sisådär 10°c ute. Vill kunna använda skinnjacka, converse, min nya väst, nättare skor och solglasögon. Vill lägga undan mina vinterfodrade stallskor, låta Bella gå ut i hagen utan 10000 grams-täcken med hals, rida ut utan att vara livrädd för att hästen ska halka sönder sig. Det verkar ju vara påväg i rätt riktning nu iaf, om man nu får vara positiv.



Nej, nu ska jag försöka bota skrivkrampen med en kopp sött kaffe och en kaka. P♥ss


Hårboll

Eftersom det varit relativt varmt ett tag nu, och vårvärme idag, och då hon inte är klippt så har hon börjat fälla ordentligt nu. Det ser ut som om man just klippt henne efter varje rykt och man själv ser ut som en häst efteråt..

Med världens bästa Felicia

Gooooodmorgon folket! Frulle på g, tillsammans med fortsättningen på Fast and Furious-maratonet vi hade igår. Att äta en god frukost samtidigt som man kollar på snygga killar och bilar - inte helt fel!

D e dags 4 fredagsmyyyyyys

j
Såhär efter en extremt jobbig fredag (inte) så förtjänar vi ändå en kväll framför en film med en massa godis! Felicia och Leon hälsar!

Blondering

.
Just nu sitter jag och Emma och väntar på att hennes hår ska bli färdigblekt. Är på praktiken och då Emma börjar sent idag så tog vi tillvara på hennes lediga förmiddag! Nu är det sköljdags, så hon inte blir fjortisblond. Puss från mig och fjortisen!

Ny design


Kände att det var dags för något nytt och fräscht, vinterdesignen passade inte längre. Tänkte att det skulle vara kul med något diskret och stilrent så det blev ett beige-tema :)

Nu vill jag höra: vad tycker ni?


Kryptonite

Jag gillar dubbelmoral, det är därför jag lovar er bättre uppdatering och sen skiter i att uppdatera, mohaha!
.
Denna dagen har varit minst sagt hektisk, stressande och påfrestande. Det var nämligen ett stort prov i skolan i en massa frisörmoment, en minigesäll. Ni som inte är intresserade av frisör-stuff eller ni som har bättre för er kan lika gärna sluta läsa här. Vi började kl 08.00 men förberedningar, sen var det permanentrullning på dockhuvud, max 45 minuter. Jag klarade det på 46 minuter, vilket var ganska duktigt. Dock så fick jag ett fett IG på det momentet, fast egentligen var det inte så fett eftersom jag var ett halvt poäng från godkänt. Fet fml på den! Resten av dagen haltade sig fram med färgning, klippningar och frisyrer. Jag höll på att få ett nervöst sammanbrott ett tag, eftersom jag är så långsam och noggrann i allt jag gör så hatar jag tidspress vilket det var hela dagen. Sen är jag rätt säker på att jag får underkänt i minst hälften av momenten eftersom det där provet är sjukt svårt. Dessutom ska jag inte ens bli frisör så det gör inte så mycket ;) Denna minigesäll är egentligen en övning för de som ska göra riktiga gesällprovet sen,så det kändes lagom onödigt för mig..
.
Efter en dag utan avkoppling och lunch var det stress iväg till stallet eftersom vi slutade kl 17.30. Väl där kunde jag koppla av något, även om min kropp egentligen bara ville gömma sig under täcket i några få dagar. Orkade inte rida alls men satt ändå upp och skrittjobbade i 30 minuter. Nu är jag död och ska nog dö lite till. Puss och godnatt!
"If I go crazy then will you still call me superman?"

På sniskan

Plugg på g, då åker Bumbibjörns-dräkten på! (jag har för övrigt kommit på hur jag kan ladda upp bilder på bloggen via mobilen och använda å, ä, ö i inlägg :D Så nu lovar jag er ännu bättre uppdatering!)

Lycka

Igår, som sagt, så tog vi oss en härlig uteritt i snön. Red barbacka i sommarhagarna och busade. Bella blev en liten unghäst igen, bockade, skakade med huvudet och drog iväg flera gånger. Stundtals blev hon så glad att hon bockade som en rodeohäst, studsade flera gånger på raken. Jag, grym som jag är, höll mig kvar med nöd och näppe. Jag bara satt där och kände mig lycklig! Efter ridpasset var jag så varm att det kändes som om jag hade kissat på mig, eftersom Bellas rygg blivit så varm, den med.

Morn

Ny dag, nya tag!

Hade tv-kväll med Emma och Thea igårkväll (ja, jag blev tvingad att glo på melodifestivalen i 1,5 timmar. Fan vad dåliga de är hela bunten!). Mysigt var det iaf. Jag fick ju kolla på min älsklingsserie - Sherlock - efteråt. I hemlighet är jag lite förälskad i honom. Men bara i hemlighet, han är ju inte klassiskt snygg. Bara så jävla attraktiv på något sätt, och så jävla smart!

Anyway, nu sitter vi och äter en megaöverstorliteförmycketengagemang-frukost. Sen ska vi väl lata oss lite och sen flyr jag till mitt hjärta. Tror att det blir en mysig uteritt idag :)


Bellas igångsättning


Vi kom ju fram till att det var en hovböld som gjorde Bella så väldigt halt och efter en natt med jodopaxomslag på hoven var den borta. Vi började igångsättningen lätt med att först och främst kolla om hon var halt. Ledde henne i ridhuset och kom fram till att hon fortfarande var lite halt i traven.
       Dagen efter gick vi en kort promenad ute i snön för att låta henne komma igång efter boxvilan. Bella var megapigg och betedde sig mest som en hingst inför betäckning. Hon blåste upp sig, blev stor och stark, frustade och fnyste, trampade runt, taktade och tvärade hela vägen. Larvig brud..
      
I söndags longerade jag henne på utebanan, i alla gångarter. Det var första gången hon galopperade på länge och hon blev märkbart glad: bockade och slängde med huvudet! Hon var fräsch i traven och galoppen, så jag ansåg att det var dags för uppsittning dagen efter, på måndagen. Min medryttare hade Bella då så Nellie satt som sagt upp och skrittade ut i 30 minuter.
       Igår, tisdags, tyckte jag att Bella var så pass fräsch och pigg så det var dags för ett lite längre pass, dock så tog vi det självklart lugnt. Vi började med mycket skritt, sen lite trav och galopp i ridhuset. Bella var galet pigg och busig! Jag blev bara glad över att hon är frisk och sig själv igen! Sen gick vi ut på utebanan och red i lite trav och galopp, sen skritt i en snötäckt sommarhage. Jag njöt i fulla drag, är så glad över att min 22-åriga lilla 5-åring är tillbaka!
       Igår, pga tidsbrist, fick hon vila. Tyckte ändå att det var lite passande med en lugn dag eftersom hon inte är riktigt i form ännu.
       Idag har Nellie hand om Bella men jag får se om jag svänger förbi stallet en sväng ändå. Tänkte att hon skulle få komma ut i en sommarhage och busa lite lätt i snön och bara ha kul.

Sen får vi se vad vi gör resten av veckan. Så skönt att hon är igång igen :D


Foto: Johanna Dahlberg


Isgalopp - del 2


Foto: Jag :)
Modeller: Sara & Lotos och Saga & Sirap





Hade ju tänkt bomba er med lite mer foton men eftersom internetet krånglar just nu så får ni dessa för stunden, lägger upp resten en annan gång!


I detta nu



Jag har det rätt så bra i Bumbibjörnsdräkten (aka OnePiece) med mitt te (i fin-muggen), ett gammalt nr av Hippson och Michael Jackson i öronen!

Vad har ni för er en kväll som denna?


Hahahaa, jaa..


Min mamma kan ju vara rätt rolig då och då..:

Lillasyster Kajsa har diskat en kökskniv och står och torkr av den med en handduk och har bladet åt fel håll, alltså så att den vassa delen är riktad mot handduken och hennes hand.

Mamma säger: AKTA KAJSA! Du kan ju ha sönder handduken!!

Alla utom mamma: ..???.... Hahaaahahahahhahhahahahaaa!!

Mamma: Men vaddå, handen läker ju. Handduken går ju sönder!

Alla utom mamma: HHHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAAAHA!!!


Skulle inte påstå att någon av oss är normal, tur är väl det..


Isgalopp - del 1


Foto: Jag
Modeller: Sara & Lotos, Frida & Tarrocc och Saga & Sirap



Saga på Sirap


Sara på Lotos


Frida på Tarrocc















Så fina så!

Snart kommer del 2, stay tuned! ;)


In tha sluss

Sitter i slussen med en Vitamin Well och lite godis - dagens fardkost. Bussen kommer om en stund och da styr jag kosan hemat, ledig fran stallet idag namligen. Ger er ett lite roligare inlagg nar jag kommit fram.
.

Bus i snön


Har varit flitig med kameran denna helg! Fotade först Frida, Saga och Sara i en av sommarhagarna i lördags, sen fotade jag Sara och Ida på Båtis-åkern idag. Ger er en liten teaser tills imorgon då jag pepprar på med fler bilder.


Fridas ponny Tarrocc



Frida & Tarrocc, Sara & Lotos och Saga & Sirap

P♥ss och godnatt!


No böld




Tack vare jodopaxomslaget hittade bölden sin väg ut och Bella är snart ohalt igen :) Jag släppte henne lös i ridhuset och kollade om hon var fräsch i skritt och trav. Skritten är nästan helt ren men traven är fortfarande lite knackig, så vi gick runt i ridhuset några varv. Imorgon blir det kort promenad i snön!


Jodopaxomslag i rosa och silver




Är man en stackars sjukling så får man grejer, så är det bara. I Bellas fall får man en ny sko, en rosa&silvrig sko! Ganska söt va?

Nä, men jag var ju tvungen att leka lite veterinär i stallet idag. La bomull främst under men även runt hela hoven, sen lindade jag med gasbinda, "tejplinda", silvertejp och sen hällde jag massa jodopax i denna lilla sko. Sen satte jag hoven i en plastpåse (rosa tihi) och lindade med ännu mer silvertejp. Frågan är bara om jag får bort detta imorgon..?

Faktum är att jag fick en massa beröm för mitt jobb! "Skitsnyggt Sandra!" och "Wow, värsta veterinären ju!" var lite vad jag fick höra. Jag är själv lite stolt, det är nämligen inte det lättaste att linda bakhovarna på Bella, speciellt inte om hon är öm. Men nu sitter omslaget där iaf! :)


Hästblogg-galan 2012!



En av bloggarna jag läser regelbundet, equilina.se, håller i hästblogg-galan - succén från förra året!

Besök bloggen, läs detta inlägg och nominera (bara mig)!! Ni som nominerar kan, även ni, vinna fina priser!


Dagens makeup





Bella önskade att få vara med i bloggen och visa upp sin kvälls-make. Hon brukar vara naturligt sminkad till vardags och sen på kvällarna, ungefär efter hon ätit sin middag, brukar hon lägga en lite kreativare sminkning. Denna gång blev det sådär!

Vad tycks? Hiss/diss?


Ingen blogginspiration..


Ledsen, men jag har inte alls känt för att blogga de senaste dagarna. Har haft en massa andra saker att tänka på.
       Främst så har ju Bella blivit halt, blockhalt, så mina taknar har funnits i stallet 24/7 även de få timmarna jag inte varit där. Det började i söndags då vi hade stallet. Vid utsläppet var hon pigg, fräsch och glad. Vid insläppet på eftermiddagen var hon ovillig att gå in, hon ville inte riktigt röra på benen och väl inne i boxen stod hon och höll upp sitt bakben, ville inte stödja. Great! tänkte jag. 2 skador samma vecka! Efter lite undersökning och benlindning så bestämde vi oss för att låta henne stå i boxen och kolla hur det såg ut dagen efter. Ringde veterinären i tisdags och hon kom igår och kollade, klämde och kände på hoven och benet. Vi kom fram till att det förmodligen är en hovböld, en väl dold sådan. Så nu försöker jag få tag i en hovslagare som kan dra loss skon från min kinkiga häst, så vi kan få ur den där snuskiga bölden!


Jag höll älsklingen sällskap medan vi väntade på veterinären.

(fick nyss tag på Bellas hovis, han kommer imorgon. Tills dess tänker jag lägga på ett våtvarmt omslag med lite jodopax och hoppas på att bölden hittar sin väg ut.)

RSS 2.0