Skador och elände

Ger er en snabb liten uppdatering:
Hade stallet igar med fodringar, in-och utslapp o.dyl. Bella ville inte stodja pa h. bakben, hon var halt och nu far vi avvakta och se.. Lindade bakbenen och satte henne pa boxvila tills hon ar battre. Fan!
.
Igar innan jag skulle aka hem pa kvallen gick jag och pussade Bella godnatt. Hon var sa ynklig och liten, ville inte komma fram och kela. Lilla skithest ♥


Stallövernattning

Sleepover party i stallet!
.
Vi har hand om stallet imorgon och ska borja med fodringen kl 07, sa jag och lillasyster Kajsa tyckte det var lockande med att kunna ga upp kl 06.55 och fodra i pyjamas. Nu sitter vi i soffan, ater Ben&Jerry och glor pa Stallkompisar. Vi har det bra, oroa er inte for oss ;)
.
Snor Bellas tacken om vi fryser. Godnatt!

Fest utan hest

Ar i slussen och vantar pa brudarna, vi ska till Hellstroms ikvall. Jag stannar dock inte sa lange utan aker hem ganska tidigt. Emma tar hand om Bellutt idag sa jag fick en dag ledigt. Tack Emma!
.
Nyfiken pa vad som hander hos er ikvall?

Bloggare ej värd titeln

Jag veeeeeet att jag inte har skrivit igar eller idag, men jag skyller pa att jag har haft mycket att gora. Vilket ocksa ar sant:
.
Min forutsagbara dag i forrgar visade sig vara ganska oforutsagbar. Allt flot pa bra under dagen och allt var precis som jag trodde den skulle vara (men med nagra glada overraskningar) och jag sag mig sjalv sitta vid datorn pa kvallen och skriva om min vanliga vardag. Men! Nar jag kommer till stallet och ska borja borsta ponnyhesten min, ser jag att hon har ett jack i underlappen. Ett fult ett. Borjar undersoka lite och ser att aven tandkottet ar skadat. KUL, tanker jag och garvar munnen av mig (det ar fult att ljuga). Det blev till att kalla pa veterinaren, hon kom morgonen efter kl 10, sa jag kom till skolan kl 14, hehe..
Anyway, efter 2 sprutor med drog blev Bella tillrackligt lugn for att man skulle kunna undersoka. Det sag okej ut. Om sparken, som jag antar ar orsaken, traffade fel sa kanske hon tappar tanden men det var ingen stor risk tydligen. Vi fick ett recept pa Metacam - smartstillande och nagon antibiotika jag inte minns namnet pa, sa nu blir det medicinering och lugna ridpass ett tag, utan bett i munnen. Ingen hoppning pa lordag alltsa.. :(
.
There! That's all I had to say. Hoppas ni star ut med texten trots att den saknar tre viktiga bokstaver. Internetet fuckar upp sig sa det blir till att blogga fran mobilen, och da blir det pa detta viset..
.

Godmorgon, goddag, godkväll


Godmorgon på er!

Sitter och äter frukost samtidigt som jag kollar på Ponnyakuten och skriver ett snabbt inlägg till er. Jag är nu klar att åka till vårdcentralen och hoppas innerligt att jag faktiskt har tid nu, annars åker jag hem igen och sover.
       Efter vårdcentralen å¨ker jag till skolan och efter skolan åker jag till stallet en snabbis och tar hand om Bella-Baby, hon får vila idag så det går fort. Sen ska jag vara kattvakt, duscha och sova!

Är mitt liv förutsägbart? Man kan väl säga det. Hur ser er dag ut?


Bella hälsar!


En del foton


Foto: Ida Hansen
Modeller: Jag och BellaBellsan var oerhört taggad på att vara fotomodell. Som bilden tydligt visar.Very important stuff


Idag var det meningen att jag skulle till vårdcentralen kl 10 på morgonen. Jag åkte dit också och drog dessutom med mig Josefine, vi var där 20 minuter innan och jag skulle anmäla mig och betala i receptionen/kassan. Då säger (den jävla) tanten att jag har tid imorgon kl 10! Suuuuck! Efter lite letande, ringande, suckande, svärande och om och men så åkte vi iväg och köpte lunch innan jag åkte tidigt till stallet. Jag hade kunnat åka till skolan och vara med under resten av lektionen, men eftersom mitt humör var förstört så orkade jag inte. Tack och lov för att Josefine var med mig annars hade jag väl brutit ihop. Jaja, jag kanske överdriver lite men jag är lite instabil av mig.

Jag åkte iaf till stallet sen och satte igång med mockningen etc. och sen hämtade jag min pålle i hagen. På vägen upp från hagen stannade vi och åt mellis.

Man tager vad man haver

Dagens ridpass utövade vi i ridhuset. Jag ställde upp ett litet rättuppstående på ca 70 cm som vi hoppade lite på, mest för att komma igång med hoppningen igen lite långsamt. Hon fick ju hoppa lite igår också under lösgalopperingen och sen ska vi hoppa på lördag också så vi är på g! Vi laddar inför clear round-tävlingen på klubben i mars :D

Efter hoppningen iaf så gick vi på en skrittur i snön och sen var det dags för Bellas efterlängtade massagebehandling.

Ärligt talat så hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva om idag, det blev inget vettigt iaf, bara en massa ordbajs.

Missa inte!

Ponnyakuten nu kl 19.00!! Sjalv spelar jag in programmet och kollar nar jag kommer hem, ar just nu i stallet och ska se om jag och Bellsan kan ha ridhuset for oss sjalva en stund. Min tanke ar att jag ska ha henne los och lata henne galoppera ur sig all extra energi hon har lagrat, de stackars djuren kan ju inte springa i hagen med denna hemska halka.
.
.
Tror jag satter upp ett litet hinder ocksa och later henne hoppa ett par skutt, for att gora det extra roligt :)

Gotta have!
HackamoreLuddbenskydd

Någon som vill bli av med något av dem? Strl full :)


Lördagsmys


Har haft en ganska mysig dag idag och avslutar dagen med Bourne Supremacy med mamma och lillbror, lösgodis, ett glas rött och spinnande katt i knät. Låter det bra, eller?Godnattpuss!


Dagens


¡Hola Amigos!

Idag började jag dagen med att försova mig lite, alltid lika härligt. Sen slog jag två flugor i en smäll och gick morgonpromenaden med Tuffa samtigt som jag gjorde mitt jobb som kattvakt åt våra grannar. Gick sen hem igen, åt frukost, stressade mamma lite och fick skjuts till stallet. Jag hade möte med Ida som skulle följa med mig ocg Bella på ridturen och fota lite, och vi hade kommit överrens om att träffas kl 12 då jag skulle vara klar att sitta upp. Jag kom till stallet 11.30 (tack mamma.. -.-) och fick stressa lite med tanke på att jag hade tänkt linda benen på hästis. Men var inte oroliga mina vänner, vi klarade det med några minuters försening ;)

Vi gick på en uteritt runt sandtaget idag då det var det enda stället (förutom ridhuset) som inte var snooorhalt! Vi gjorde av med lite överskottsenergi i sanden och sen skrittjobbade vi lite på ridbanan.Såhär såg vi ut idag
Dagens outfit gick i svart, lila och ljusbeige/vit :) Gillade denna outfit på oss!

Fotona från idag kommer inom kort, precis som de Johanna tog förra veckan hehe..


Shoppat - del 2!


Tadaa! Gårdagens shopping! Och som sagt, västen var ju egentligen till för vardagsbruk men den kommer förmodligen brukas i stallet och under ridningen också, blir så snygg till allt!

P♥ss


Shoppat!


Igår åkte jag till Hööks innan stallet och fyndade ett snyggt skrittäcke! De har 20% på alla täcken just nu.
Vattentätt och med lite reflexer. Det skiftar lite i lila och passar bra.

Idag träffade jag min kära Josefine i Nacka Forum efter skolan. Vi började med en sväng på Zara och sen tog vi en fika. Jag fyndade en dunväst och ett par shorts! Ni får kanske bilder på dem imorgon, när bilduppladdningen vill fungera ordntligt igen.. Tanken är ju att jag ska använda västen till vardags men gissar att jag kommer ha den i stallet en hel del också, hehehe ;)


Trodde vi var bortom detta tjafs


En blogg jag läste förut, slutade läsa och sen började läsa igen för en litet tag sedan, skrev ett viktigt inlägg här om dagen. Det handlar om Jerringpriset, Rolf Göran Bengtsson, ridsport och acceptans. Läs själva!

Therese
skrev såhär:

Acceptera Sporten

Jag vill börja med att säga att alla som var framröstade i årets jerringpris var alla värdiga vinnare, tack vare deras prestationer.

Någonting som jag förundras och irriteras över är hur människor, som inte är insatta i ridsporten, väljer att agera när tex Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriser 2011 igår. 

Istället för att glädjas åt en annan idrottare så väljer folk att skriva & säga saker som "Ridsport är ingen sport, de är en hobby", "Hellner var mer värd priset, jävla RGB", "Det var ju hästen som borde fått priset" osv. Statusuppdateringarna på facebook igårkväll var både barnsliga, patetiska, själviska och fullkomligt idiotiska.

Istället för att gå in och skriva "Grattis RBG, men jag höll på Hellner" så måste man trycka ner ridsporten rakt ner i botten på dagisnivå och skriva att hästen passar bäst på mackan. Kom igen, väx upp!

Vad folk som inte är insatta i ridsporten förstår är hur svårt det är att hitta den där hästen som har allt de där som krävs, viljan, kapaciteten, styrkan och modet för att klara dessa klasser - det står inte en Ninja La Silla i varje stall.
Att sen förstå hur svårt det är att ta sig upp i 1,60 klasser, rida internationellt, ta sig till EM och sedan rida dessa klasser felfritt, det kräver mer än folk tror. Och man måste inse att det inte heller bara är Ninja som tagit Rolf-Göran dit han är idag. De är hans skicklighet att ta upp flera hästar på samma nivå, så de är faktiskt fler än Ninja som är delaktiga i detta pris.


Att ta ett EM-guld, ligga 1a på världsrankningen och att vinna flera olika internationella klasser är så betydligt mycket svårare än vad en vanlig Svensk kan förstå.

Om det nu hade varit sådär enkelt som alla säger, hur kommer det sig då att inte fler ligger i världstoppen, rider 1,60 klasser, vinner var och varannan start och står med i tidningarna? Framför allt, om det är så enkelt - varför är inte jag där?

Att ridning kan se enkelt ut, de vet de flesta. Men hur många är det som vågar sig på det? Att sitta på ett stort djur som i grunden är ett flyktdjur och väger 600 kg och sen få den att lyssna på dig, få den att lita på dig - att göra saker som kanske inte i grunden är speciellt normalt. Att få detta djur att sammarbeta och följa dina instruktioner, hur många orkar detta och framför allt - hur många vågar?

Rolf-Göran hade kanske inte tagit detta EM-guld, eller legat på världsrankningen utan Ninja, Ninja hade kanske inte fixat detta utan Rolf-Göran.. I ridsport måste du vara två, två stycken individer som funkar ihop, som kan samarbeta, lita på varandra och vara ett riktigt teamwork. Hästen klarar inte av att hoppa 1,60 banor felfritt utan sin ryttare - Ryttaren klarar inte av att hoppa 1,60 banor felfritt utan sin häst.

Det funkar inte heller att sätta upp en duktig ryttare på en oduglig häst, eller en oduglig ryttare på en fantastisk häst. Det kan funka för en kort stund, men inte på EM nivå. I fotboll däremot kan du sätta in en oduglig spelare tillsammans med fem andra stjärnor - varför? De fem stjärnorna på plan backar upp den odugliga som i bakgrunden knappt syns, men de går. De funkar inte i ridsport!

Att sen vräka ur sig att "Hur långt och högt hade RGB kunnat hoppa utan sin häst?" och tro att det var smart sagt är skrattretande! Då frågar jag tillbaka, till er fotboll- och hockeyfans. Hur hårt hade Sedin kunnat skjuta pucken in i mål utan sin klubba? Hur hade Zlatan kunnat bli en sån bolltrollare och fantastisk fotbollsspelare utan sin fotboll och sina lagkamrater? Det är nämligen precis samma sak.

Jag tycker att det är otroligt stort att Rolf- Göran och Ninja har kommit så långt som de gjort och att Rolf-Göran igår vann Jerringpriset. Jag är stolt att hålla på med sporten Ridsport och jag är otroligt tacksam för att Ridsporten får visa hur stor den är och att vi faktiskt har på en Idrottsgala att göra! Och jag hade då aldrig gått in på facebook och klankat ner på någon annan människa eller sport bara för att min favorit inte vann..

På samma sätt som alla dessa fotbolls-spelare och fotbollsfan inte förstår hur stora prestationer Rolf-Göran gjort inom ridsporten, kan vi inom ridsport kanske inte riktigt förstå Sveriges landslags prestationer i fotboll. Vi kanske inte förstår varandras sporter och hur tufft de är i våra respektive sporter, men bara för de behöver vi inte slänga ur oss en massa skit. Ridsport är en sport - du må inte gilla de, men jag gillar inte skidåkning eller hockey - men tro fan på att det är en sport iallafall!

Lär er att acceptera varandra och deras sporter och för i helvete - Lär er glädjas åt andra!


Stort Grattis till Rolf-Göran Bengtsson till Jerringpriset 2011 !

källa: http://tesskliintestam.blogg.se/

Kommentarerna kring detta inlägg var många och de allra flesta höll stort med. Det fanns två kommentarer som, vars författare, inte verkade ha läst texten eller ha koll på läget alls. Såhär kommenterade jag:


Postat av: Sandra - häst och vardag

Det där var klockrent! Jag kunde inte sagt det bättre själv, vill bara tillägga att inom ex hockey eller skidor så har inte klubban/pucken eller skidorna en egen vilja. DET HAR HÄSTEN! Får den plötsligt nog så kan den stanna. I ridsporten måste man inte bara jobba och träna sig själv, man är bara en hälft i ett ekipage och måste tänka på hästens kost, träning och välmående också! Tycker att de två negativa kommentarerna här över inte verkar ha läst texten, bara rubrikerna?

2012-01-17 @ 21:28:14
URL: http://sandraidahelena.blogg.se/

Skriv gärna en kommentar om det här ni också, antingen här eller hos Tess!

Självklart kollade jag med henne innan om det var okej att jag kopierade texten och länkade henne!


Snö? Tö?


Godmorgon allihopa!

Började dagen bra? Min morgon var grym i alla fall, började med att vakna kl 09 och komma på att jag är ledig idag. Typ skönt! Nu sitter jag med äggröra, apelsinjuice och dator och kollar ut genom fönstret på en snöfylld värld. Det har återigen snöat massor under natten, och först när jag vaknade (och kom på att jag är ledig, hehe) blev jag skitglad över snön, sen kom jag ju på att jag inte vill ha snö längre.. Men sen tänkte jag lite och jo, jag vill nog ha snö lite till. Eller också så anpassar jag mina åsikter efter vädret helt enkelt, så att jag kan vara positiv oavsett :)
       Kommer det snö - yay vad mysigt, det blir mjukt, ljust, rent, olerigt i hagarna och det är underbart att rida i.
       Blir det tö och plusgrader - Great! Då kommer våren fortare, det blir varmare, halkan försvinner, man återfår alla ridmöjligheter igen och allt blir bara lättare.

Om ett tag ska jag hoppa in i duschen, göra mig lite iordning och åka iväg, antingen direkt till stallet eller till Hööks först. Har ju fått presentkort där och de har fortfarande mega-rea, ska se om jag kan fynda något innan de får in sina nya prylar.


Det skönaste vore ju om det, bara pang-bom, blev vår direkt. Typ aprilväder bara sådär!


LängtanFoto bilderna ovan: Sara BjörntorpJag vill kunna hoppa på utebanan igen! Nääääär kan vi göra det?
(Jaja, jag blev asglad för snön igår. Men nu har jag väl ändrat mig då.)

Sneak peak


Foto: Johanna
Modeller: Jag och Bella

Tog fotona från facebook så det gick lite snabbare ;)

P♥ss


SnöBus i snönFoton från igår, idag är det aningen varmare ute och snön håller på att smälta..


Rolf Göran Bengtsson

Han vann Jerringpriset! BRA GJORT, ROFFE!

Efter regn kommer solsken?


Nej, ingen direkt framgång på datorfronten.. Jag avbröt överföringen då jag inte orkade med att det tog så lång tid och internet går fortfarande såhäääääääääääääääääääääääääär långsamt.. Det känns som om jag lever på stenåldern och jag blir så irriterad på att det bara inte vill fungera! Bara motgångar hela tiden.

Nåja, nog negativt nu!

Positivt: det har kommit en massa snö under natten och dagen! Glad? Yes! Imorgon ska jag åka till stallet så tidigt som möjligt, fast det blir väl att jag kommer dit vid halv fem ungefär med tanke på skolan. När jag väl kommer dit i alla fall ska jag snabbt klä på Bella och kasta ut oss i snön. Hoppas bara att den håller sig kvar och att det är någorlunda ljust.
       Jag gillar nämligen när det kommer snö, är det vinter och kallt kan vi lika gärna ha en fin och ljus vinter - enligt mig. Fast jag kom på här om dagen att den riktiga anledningen till att jag vill ha snö är för att kunna rida i den. Så det måste vara bra snö, gärna lätt pudersnö ca en halvmeter högt. Och den måste försvinna senast första mars! Annars kan det vara snöfritt, bara inte underlaget där jag rider blir dåligt, ex. hårt, ojämnt och halt. Haha, hard to please?

(jahapp, nu går det inte att lägga upp en fakking bild på bloggen heller. piss)


Jahapp

Sitter och tuggar glass med hallonsylt medan datorn laddar over bilder som Johanna har skickat. Det gar riktigt segt, sjukt segt faktiskt. Eftersom mamma har bytt internetoperator (typ liknade) sa gar det precis sahar seeeeegt! Dessutom kan jag inte gora ett dyft pa datorn under tiden, sa jag far blogga via mobilen nu for stunden. Alltsa blir det inga bokstaver med prickar, ringar, apostrofer etc. -.- Nar grejer borjar samarbeta lite igen tankte jag dela med mig av min veckplan i ridningen och dessutom, saklart, ge er fotona fran i helgen.
.
Hoppas saker flyter pa battre for er an det gor for mig.. P♥ss
.

Ingen rubrik

Ja, jag vet att jag varken har lagt upp foton eller ens bloggat idag. Det blir sa ibland, jag har inte hunnit sitta vid datorn och fatt nagonting gjort. Imorgon kommer det bilder och uppdatering - that's a promise! Godnatt!
.

Foton kommer snart..

Sitter i bilen fran stallet och bloggar via mobilen. Det gick hur bra som helst i stallet, med ridningen och fotograferingen! Ar supernojd med min och Bellas insats, vi blev sa fina! Tack Johanna, det var skitkul! Johanna har aven lovat att skicka bilderna, sa ja Thea, ni kommer absolut att fa se :)
.
Detta schabrak utgick jag ifran nar jag satte ihop min outfit ;)

Photo time
Åker till stallet och träffar Johanna nu, sen drar vi ut och fotar!


Nyputsat!

Duktiga jag, putsade mina stövlar också :)

Shopping


Detta shoppades i förmiddags!  - Lila dressyrschabrak med ljusbeige passpoal och grå kant, Showmaster Rea 113 kr  - Brunt dressyrschabrak med guldfärgad passpoal och ljusbeige kant, Gold Medal Rea 114 kr  - Ljusbeiga benlindor, Showmaster Inte rea 149 kr

Egentligen skulle jag ju bara shoppa på rean men sen såg jag dessabenlindor som passade perfekt till båda schabraken så jag kunde inte låta bli! Imorgon är det nämligen fotodags för mig och Bella så nu har jag knåpat ihop typ en hel outfit i brunt och beige. Hoppas på att vi får fint fotoväder!


*happyface*


Tydligen så har jag varit snäll i år för jag fick en massa fina grejor:
  - Torgvantar
  - Örhängen
  - Pengar
  - Party-topp
  - Presentkort på Hööks x 2
  - Kaktus, som döptes till Sture-Flum
  - Glee säsong 2
  - Öronvärmare (som knäppes i ridhjälmen)
  - Tåvärmare
  - Touch-vantar
  - Värktabletter (haha, kul mamma!)
  - Bubbelplast (haha, ännu roligare mamma!)

Så imorgon blir det lite häst-shopping innan jag åker till salongen och praktiserar. Hööks har ju megaREA just nu, så jag kan nog lyckas komma hem med en del..Är sugen på ett sådant, dressyrschabrak från Gold Medal..


Grattis till mig själv!


Jo, men det var ju så att jag fyller ju faktiskt år idag, hela 19 år! Jag känner mig gammal, och samtidigt så liten. Jag är inte riktigt redo att börja pensionsspara än, som min kära Josefine sa att det var dags för.. Menmen, jag är ung så länge jag känner för det! :)Firar denna dag hemma, då jag har så pass ont i axeln idag så jag skulle aldrig kunnat göra något ordentligt med högerarmen. Hittills har jag fått ett par torgvantar av min kära syster och två par örhängen av min kära mamma. Om en stund kommer Josefine och äter middag och fika med oss :) Jag har beställt sushi och prinsesstårta, hehe.
Hörs om en stund. Puss på er!

Bloglovin


Sådärja, nu har jag äntligen fixat mig in på Bloglovin http://www.bloglovin.com/sv så det är bara att klicka på länken eller knappen till höger, sen kan ni stalka mig tills ni inte orkar mer! ;)
Brodda


Jo, jag satte som sagt igång och broddade med min onda axel. Klantigt av mig att glömma säga till hovslagaren att jag ville ha broddat, så jag fick helt enkelt ställa mig och göra det med min axel.. Dessutom glömde jag säga att jag ville ha 4 hål i varje sko, men det funkar fint med 2. Tack och lov för att Bella är så snäll att brodda, hon hjälpte mig på bästa sätt!
Bra, Sandra!


Spricka i axeln?

Nej, hoppas inte. Men igår i stallet, medan jag höll på att mocka, fick jag en plötslig smärta i högra - ja, högra - axeln. När jag hade axeln i vissa lägen kändes det okej eller kändes inte alls men i andra lägen kändes det som om någon högg mig med kniv. Inte skönt. Dock så klarade jag att göra alla sysslor i stallet och rida, som jag visade igår. Under kvällen kändes det okej.
       Imorse kände jag inte av axeln så mycket men under dagen blev det lite värre. Jag gick till skolsköterskan som tyckte att jag skulle besöka vårdcentralen och röntka, hon trodde nämligen att det var en spricka (!!) efter mitt fall från Bella i fredags. Jag fick lite smärtstillande gel och hon sa att jag skulle ta det försiktigt. Haha, tänkte jag. Jag kan ju ta det så försiktigt jag kan med tanke på att jag har häst.

Idag i stallet (så försiktigt jag kan, sa jag) så fick jag oerhört ont när jag mockade. Efter ett tag var jag tvungen att mocka med en hand.. Sen fick jag göra allt annat med vänster hand. Att jag sen satte igång och broddade är en annan historia, som ni får höra om en stund.

Jag är dock lite skeptiskt till att jag har en spricka. Jag kan ju röra lite på axeln så jag gissar att det är en nerv i kläm, typ. Hoppas på det bästa i alla fall :)
Underbar eftermiddag


Red ut idag i skymningen och jobbade lite på en rak grusväg där det alltid brukar vara bra underlag.


- Red fram och tillbaka och bytte ställning och varv ofta (1).
- Red serpentiner, olika sväva (2).
- Gjorde mycket sidvärtsövningar, mest skänkelvikningar (3) men även lite öppna (4) och framdelsvändningar.
Avslutade med en lång, mysig skrittur i husområdet. Bella var underbar, hon var pigg, glad och arbetsvillig! Doch blev vi störda av en gubbe med motorsåg i skogen (!?) men det gick fint ändå!Kära häst!


Det har snöat lite under natten!

Okej, inte mycket. But still, happyface! :D

Jippie

Datorskiten defragmenterar fortfarande.. -.-
.
Imorgon ere skola, yay..! Egentligen borjade terminen idag men eftersom jag inte fick nagon somn inatt sa tog jag ledigt forsta dagen. Jag gick och la mig kl 23 och somnade ca 04, sa jag tyckte att jag fortjanade lite sovmorgon och sovmorgonen blev till sovdag, hehe.
Imorgon tankte jag som sagt aka till skolan, hoppas att jag far sova ordentligt. Efter allt arbete beger jag mig till stallet, antingen later jag Bella vila eller sa kanske vi gar pa promenad i morkret. Hursomhelst har jag massor med grejer att gora som jag skjutit upp, t.ex tvatta boots och benskydd, putsa trans och stovlar och lite liknande. Men jag maste bara overleva skoldagen forst. (vilket ordbajsande det blev nu) Pyss

Åldersnoja, men jag tänker positivt

Eftersom min dator just nu diskdefragmenterar (nej, jag vet inte riktigt vad det innebar, bara att det ar bra) sa far jag helt enkelt blogga via mobilen till den ar klar. Tydligen sa ska det ta ett tag, nu ar den uppe i 27 timmar.. Jag ger er en battre uppdatering nar allt fungerar som det ska.
.
.
Jag langtar lite till pa torsdag.. Varfor? Jo, jag fyller 19! Jag langtar egentligen inte alls till att bli 19, maste erkanna att jag har lite aldersnoja, men jag kanner mig lite.. girig? Nej, men jag har kikat pa lite grejer till Bella och stallet som jag ar sugen pa. Hoppas att nagon tycker att jag har varit snall :)

Godmorgon

Ligger och vaknar tillsammans med Josefine och Emma, Thea sover forfarande trots att jag tagit bade tacke och kudde ifran henne..
.
Aker till stallet om ett tag, far se om jag kan rida eller om det blir typ longering idag. Jag ar fortfarande lite (mycket) stel och om i musklerna efter min flygtur.

Ouch..


Det var ju ett tag sen Bella fick av mig från hennes rygg. Senast var det för ca ett år sedan då vi galopperade och busade barbacka i snön. Så hästis tyckte alltså det var dags igen och gjorde det idag, rätt så ordentligt till på köpet, eftersom det var så länge sen liksom.. Så - ouch!

Jag och en annan tjej var i sandtaget och busade, galopperade genom sanden och så. Eftersom det har varit halt, mörkt och kasst underlag så har Bella inte ridits ordentligt och inte galopperats på några dagar, dessutom var det kallt och vi red i sandtaget - Bellas absoluta favoritställe. Bella var alltså ordentligt piggelin!
       Så, vi skulle alltså galoppera genom sanden. Första sträckan gick bra. Hon drog iväg och bockade men jag hade kontroll. Andra sträckan tänkte jag att hon skulle få sträcka ut lite mer så jag släppte aningen på tyglarna och oj vad hon tog chansen! Hon drog iväg ordentligt, slet tyglarna ur fingrarna på mig och lekte rodeo! Bockade, bockade och bockade! Efter andra språnget flög jag i en båge, voltade i luften och landade i den frusna sanden.

H Ä R L I G T !

As it seems så landade jag först på bäckenet och sen kom bakhuvudet.Schysst! Lär bli ett snyggt blåmärke imorgon.Såhär såg det ut förra gången.


Älskade skithäst ♥


Saknar min pålle
Jaja, det har inte ens gått 24 timmar sedan jag var med henne, men ändå! Saknar henne massor just idag.

Ifall någon missade det..

Jo - det har snöat! ♥♥♥


Feeling generous


Känner mig som en riktigt snäll syster som först lagar frukost och sen lunch till min lillasyster och min andra syster/kusin. Borde jag inte få ett pris eller så?

Ansträngde mig ordentligt (inte för att fjäska eller så, för det behöver jag inte) och gjorde kyckling - och baconmackor. Varsågoda att sno mitt fabulösa recept!


Grönsaker är bra har jag hört någonstans. Men man ska inte tro på allt man hör. Dock så är det ju rätt så gott :)


Man behöver mackor, i detta fall Pågen Subs.


1: Steka bacon 2: Steka strimlad kycklingfilé i baconfettet som blir kvar, istället för olja/smör. Jag gillar att lägga baconet på lite hushållspapper när det är färdigstekt då det suger upp överflödigt fett.


Grönsaker som sagt. I brist på annat blev det bara gurka och isbergssallad. Avocadon skulle ha varit med men den blev bortglömd..


Hällde lite Ceasar-dressing på brödskivorna, som jag värmde i stekpannan innan så de fick lite yta.


På med skiten!


Heeeey, det ser ju ut som om den hör hemma på SubWay!


Och gott var det tydligen! Visst Jozzan?

Kanske ska börja fundera på ett karriärbyte?


Nyinköpt
PälsglansRött nosludd till grimma

Från Granngården

Well, why not?


Har du en Nokia 3310? Lugn, ingen fara, du är inte sist med att uppdatera dig. När jag satt på bussen på väg till Ica hörde jag något som först lät som en radio eller en vanlig konversation, fast en av personerna hade oerhört skum röst. När jag sen kollade lite diskret mot det håll där ljudet kom ifrån så såg jag en lång antenn. Jag sträckte lite till på mig och såg en gubbe med en stor, fucking Walkie Talkie! En Walkie Talkie!! En sådan som man hade när man var liten och sprang runt och lekte spion, en sådan fast mer avancerad (så avancerad en Walkie Talkie kan bli..). Ja bah asså eeh öööh vaaaah?? Själv använder jag en mobiltelefon, liksom.

Anyway, jag skaffade mig det jag skulle i affären och åkte till stallet. Det blev inget arbete i skritten men aktiv skritt blev det i alla fall. Red ut barbacka med Sofia på Adde i eftermiddagsmörkret. Bella var för hoppig och studsig för att arbeta med något annat än att bara hålla sig i skinnet, så det blev bara mys idag.


Dagens planer


Vaknade lite sent så det blev lite halvbråttom nu på morgonen. Hinner dock med ett litet inlägg, allt för er!
       Om sisådär 30 tar jag bussen till affär'n för att köpa lite möröttör till Bella och sen åker jag och ger möröttörnö till Bella. Och mockar och rider och så.

Tror att dagens pass blir ganska lugnt eftersom jag varit lite sjuk och inte vill börja året med att hosta ut mina lungor. Lite arbete i skritt kanske? Lite sidvärtsrörelser och tempoväxlingar ute kanske? Låter som en plan, så nu ska jag gå och göra mig presentabel för omvärlden så Bella kan få sina möröttör.

(fan vad skönt det hade varit med körkort nu..)


Sthlm Horse Show
Sitter framför tv:n igen, surprise surprise!

Very exciting, indeed


Det är ju inte väldigt kul att vara sjuk. Mysigt, ja i inte alltför stor utsträckning, men säskilt spännande är det inte. Inte om man bara har feber och förkylning.

Typ såhär spännande har min dag varit:
- inspelade Victoria´s Secret Fashion Show
- ett avsnitt av Gossip Girl
- Hanna, film om en mördartjej
- två avsnitt av Sex and the City
- blogg
- Marabou-cookies

Nu ska jag måla naglarna, sätta ansiktsmask i fejjan, äta glass och kolla på Harry Potter. PYSS!


Just my luck..


..att vara sjuk två nyåar i rad. Förra året var det aningen värre då jag var sjuk hela jullovet med minst 40°c i kroppen och blev frisk en dag innan skolan började. Detta året blev jag sjuk på nyårsafton men festade ändå, så nu blir det lite lugna dagar framöver. Eller det är vad jag planerar iaf, sen får vi se hur lugn jag kan hålla mig.

Jag lät som sagt inte lite feber hindra mig från att fira nyår. Jag tog en alvedon och en drink och sen var jag redo! Först var det 3-rätters middag hemma hos Thea med Emma och Josefine, sen drog vi hem till mitt andra hem, aka Josefines hus, där vi drog igång festen.


MatlagningTur att någon utav oss är snygg i alla fall..


Emma och Josefine fick till det. Vänta lite, har inte Josefine pojkvän..?

Tadaa!Här halsar vi Pommac!Vi hade kul, tack och lov för alvedon och sköna vänner ♥


RSS 2.0