Bra dag!


Bättre dag idag :)

Hade lite mysdag i skolan idag då vi fick frisera varandra på lektionen. Jag fick mina toppar klippta och ögonfransar och bryn färgade. Kändes bra när jag åkte från skolan så jag var på härligt humör. Kom hem en stund senare och gick ut med Tuffahunden bl a.


Tuffa blir förföljd utav kattbebisarna

Sen åkte jag till stallet och gjorde en övning med Bella och Emma i sadeln. Satte upp en studs på tre hinder som de hoppade några gånger och sen vilade lite, hoppade några gånger och vilade lite osv. I början gick det inge bra då Bella inte riktigt var uppvärmd ordentligt och hindren var för låga och ointressanta. Sen höjdes nivån lite då jag adderade en vattenmatta och hindren blev högre, och då hoppades serien med mer entusiasm! Såg jättefint ut och Emma jobbade bra. Blev dock vääääldigt hoppsugen, önskade sen att det varit jag som satt i sadeln. 


Duktiga hästar får godis

       Efter det var det dags för arbetskväll, höll på att jobba i stallet inför tävlingen som kommer om några veckor. Efter det var jag helt slut, åkte hem, duschade och tillslut hamnade jag här, framför datorn, med en kopp te och kanelbulle.

Ibland är livet ganska rättvist ändå.


Blä :(

Till alla er glada optimister som inte tycker om att höra klagan, (jag brukar platsa i den kategorin) läs inte detta:

JAG GILLAR INTE DEN HÄR DAGEN!!

Började ganska bra förutom den missade bussen, och sen flöt det på hyffsat bra också men efter skolan så vet jag inte vad som hände. Förmodligen var det en blandning av att jag var hungrig, trött och att det är den veckan i månaden, så jag började irritera mig på allt och alla. Behöver kanske inte beskriva i detalj allt som hände men jag kan ju säga att jag hatar när jag har planerat bra och så bara ändras det drastiskt. Inte ens ett långt samtal med Josefine och lite tittande inne på Hööks kunde muntra upp mig särskilt mycket..

Kom dock iväg till stallet efter en lång eftermiddag/kväll och då kändes det lite bättre. Bella fick vila igen men var iaf glad över att fått varit ute länge i hagen med kompisen Matella. Imorgon slutar jag tidigt så då blir det nog ett lite längre ridpass :)

Dags för mig att borsta tänderna nu etc. och sen sussa! Godnatt!


Godmorgon!

Skitduktig som jag är så försov jag mig och missade jag bussen imorse, då eftersom bussarna går så sällan här så fick jag plötsligt lite tid över. Snart ska jag ta en liten promenad med Tuffa i morgonsolskenet :)




Igår tänkte jag, innan jag åkte till stallet, att vilken tur att det inte regnar för det hörde jag att det skulle göra på kvällen/natten och det är inte mysigt att åka moppe då. Sen hinner jag vara i stallet ett tag innan det börjar ösregna och jag tänkte att vad skönt att jag bestämde innan att Bella skulle få vila så det kanske skulle ta ett tag innan jag var tvungen att vara ute i ovädret. Medan jag väntade på att det skulle avta så fixade jag lite saker som behövde göras, bl a tog jag hand om den rena tvätten. Sen blev det så iaf att jag satte mig på en blöt moppe och åkte hem i regn och blixtväder.. Min tappra moppe ♥


Doften av nytvättat

Nu ska jag gå och kissa Tuffa.


En helt vanlig dag i skolan

Jag var faktiskt i skolan idag för ryggskottet är borta! :D Skönt faktiskt att få göra något och inte bara sitta hemma. Kära Nicole var och hälsade på i klassen med sin vackra, 3 veckor gamla Chloe och plötsligt kunde ingen koncentrera sig på lektionerna! Lilla tjejen var vaken nästan hela tiden vilket var kul eftersom hon nästan bara sov när jag hälsade på dem förut.


Alla ville fota lilla underverket










U N D E R B A R A  C H L O E ♥

 
Jag och Chloe när jag var på besök någon vecka sedan

Hon är så vaken och nyfiken, som om hon förstår allt som händer runt omkring. Någon gång när hon har blivit lite äldre ska jag ta med henne till stallet, hon ska bli en hästbrud!


Har bytt om till stallkläder, nu ska jag förbereda lite middag och sen åker jag till Bella.


Svansfläta



Klart hästis skulle vara fin till provridningen!

Vad svårt det är att se någon annan rida ens häst, iaf om man inte känner personen sen innan. Det här med provridningar och nya medryttare är inte min grej riktigt.


Bli frisk nurå!



Massa kärlek och styrka till min underbara bästa vän Josefine som har någon skum sjukdom i halsen och besöker sjukhus stup i kvarten ♥


Lördag 27/8

Sitter och slappnar av en stund innan det är dags att åka tillbaka till stallet. Har jobbat och efter det så fixade jag lite, bl a så satte jag på en tvättmaskin med schabrak, grimmor och benskydd duktiga jag! Lät Bella vara kvar ute i hagen i det vackra vädret så hon får en till sommardag, kanske den sista?



Blir nog longering idag så jag inte anstränger ryggen så mycket. Provridningen blir imorgon så jag ska försöka snygga till Bellsan lite efter dagens träningspass.


Mys i stallgången


När jag kom till stallet hade Emma precis kommit tillbaka från en mysig barbackatur i skogen. Bella var taggad på att få sitt kli kan man ju säga ;)


Tigger fredagsgodis






Äntligen!



En godismule



Sara tvättar bort mugg på söt-ponnyn


Mot stallet


Nej nu orkar jag inte mer, jag åker till stallet! Jag lovar, jag ska inte göra något dumt som förstör min rygg! Bara mysa lite och bara vara ♥





Morgon 26 aug



God morgon!

Var ju som sagt hos min kiropraktor igår och hon tyckte att det såg mycket bättre ut men jag måste fortfarande ta det lugnt så hon uppmanade mig till att inte rida eller fixa i stallet helgen ut åtminstone.. Vi får väl se hur det kommer gå, hehe, i och med att det är medryttar-provridning och jag jobbar i stallet imorgon, sen så har vi morgontjänsten på söndag.. Dessutom tänkte jag nog kanske åka dit en kortis idag bara för att mysa lite med Bella, även om jag har hjälp utav Emma.

Sen så var jag i stallet igår också efter kiropraktorbesöket. Nellie, nya medryttaren, skulle rida och jag var med och hjälpte till lite eftersom hon inte kommit in i rutinerna ännu. Fast jag mockade då inte ;)

Idag blir det en lugn dag! Är solo hemma, förutom alla djuren, så jag ska bara göra typ ingenting. Det börjar bli lite långtråkigt att bara vara hemma så jag åker nog en sväng till stallet idag med, kanske kan ta och bada det lilla odjuret så hon är ren till provridningen imorgon? Det kan väl ändå inte skada ryggen?


Lilla Sessan ♥


Lunchblogg

Sitter och avnjuter min lunch mitt i allt ryggskott. Ska snart gå in i duschen och åka på återbesök hos kiropraktorn för att se hur skadan har utvecklats.
       För att ha något att göra så kollar jag samtidigt in lite prylar till mig och Bella som jag kan shoppa när jag får lön och studiebidrag :) Suktaaaaaaaaaaar





    

Ett träns med pullarnosgrimma från Claridge House hittat hos Hööks


  


Ridbyxor från Animo. Så snygga och ser ut att ha grym passform!


    

Jag tycker iaf att de har världens härligaste färg, oavsett vad andra tycker ;) Från Haglunds


     
Mysig stickad tröja hos Hööks (till Josefine också)



Längtar efter inkomsterna!




Parlamentet

För er som missade det så hade Parlamentet en "smygpremiär" igårkväll, säsongen startar på riktigt idag. Parlamentet-älskare som jag är så satt jag givetvis i soffan igår och kollade. Jag hade höga förväntningar ocg förberedde mig på att skratta konstant i 30 minuter men blev lite besviken när jag knappt skrattade alls. Det verkade som om komikerna glömt hur man är rolig, kanske skulle de ha övat lite på bartendern i Thailand under sommarlovet?

Jag hoppas att de skärper sig till idag och tar in andra komiker som är i lite bättre form så man inte tappar tron på humorn i dåliga, töntiga politikskämt! Känner att det precis det jag vill garva åt just nu! :D




Saknar det gamla Parlamentet


Jag sliter vidare

Det är galet vilken tid det tar att fixa bloggdesign, men jag hoppas att jag blir klar någon gång i framtiden..

Nu ska jag gå och fräscha till mig lite och sen åker jag till farmor en stund med pappa och syskonen. Det ska bli skönt att komma ut lite, även om jag har gått korta småpromenader med Tuffa idag så känns det som jag har vuxit fast vid huset.

Hörs snart!

Kaoset med kattbebisar

 

Godmorgon!

Tänkte bara reflektera lite kring det här med kattungar..

Ja, de är sjukt söta, man vill bara ta upp och krama ihjäl dem och man "naaaaaaaaaaaaw"-ar varje gång de ger ifrån sig ett litet pip. MEN vad man inte tänker på innan man köper dem är den oordning de ställer till med när de väl blivit hemmastadda. Jag tror att de är onda, ungefär som på film! De spelar puttenuttiga och oskyldiga tills de vet att deras husse/matte är fast, och sen brakar helvetet lös! Det är då verkligheten börjar och man inser att man har skaffat sig två (i vårt fall) demoner. Problemet där är att man redan är förhäxad så det går inte att skälla på dem, det är okej lixom just för att de är så gulliga.
       Min stackars hund är det okej att skälla på för, visst hon är jättesöt och gullig, men inte på deeeeeet viset som hon var när hon var bebis.

Något man har att se fram emot är väl att det någongång avtar. Att ungarna, som mina andra två katter, växer upp och inser att de med tiden inte är så puttenuttiga på deeeeeet viset längre och att det då inte är okej att springa runt, ha ner grejer, klättra i gardinerna, mucka med hunden och tro att man äger världen.




Men än så länge är de ju faktiskt sådär gulliga så man kan ju inte annat än älska dem! Hoppas de aldrig växer upp..


Sov gott

Dags för mig att gå och sussa, hoppas på att mirakel inträffar och att jag är bättre i ryggen imorgon.

Godnatt!

Det är bara såå jag

Kom precis hem från min kiropraktor med diagnosen ryggskott..

Hade lite känningar i ryggen igår men korkad som jag är så fixade jag i stallet och märkte tydligt att det blev värre men jag satt upp på hästen ändå och trimmade dressyr. Tänkte väl att "det kanske går över" och "det blir nog inte värre iaf"..
       Så roligt jag tyckte att det var att vakna morgonen efter och inte kunna röra på mig. Kunde inte ens gå normalt! Det var bara att stanna hemma från första skoldagen och vara sängliggande. Bokade tid hos kiropraktorn och åkte duktigt dit, blev knäckt och masserad och fick åka hem med lite "ajabaja", lite anvisningar för hur jag ska/inte ska göra och en ny tid.

Då hon uppmanade mig att inte åka till skolan imorgon heller (det är tydligen inte bra att sitta mycket) så är det bara för mig att smörja med voltaren och vänta till torsdag och se om det blir bättre. Det värsta är att jag absolut inte får hålla på i stallet heller :( Synd att jag inte tänkte så långt när jag satt upp igår.

Vi får väl se hur dessa dagar blir, jag har ju en ny blogg at trixa lite med så jag har att göra iaf.






Kan ju passa på att säga att bloggen är under renovering, beräknas vara klart.. någon gång i framtiden!


Jag gör ett nytt försök..

Hallå!
I'm back, ready to try again. Jag har en ny blogg och hade tänkt försöka skriva regelbundet den här gången..

Så välkommen! Jag är en tjej född 1993 vid namn Sandra och hade här tänkt skriva om min vardag och vad som försigår i mitt huvud. Det kommer med andra ord handla mycket om hästar, framför allt mitt underbara sto Bella, shopping, min skoltid fram till studenten och vad som kommer hända sen. Jag skriver för mig själv men också för de som känner sig intresserade att läsa. Hoppas att vi hörs för en tid framöver och att ni finner bloggen på något sätt roande!


RSS 2.0