Äventyr


Det blev så att jag tog cykeln, och till en början verkade det som en galen idé då Tuffa höll på att dra omkull mig men efter några tillsägningar skötte hon sig u t m ä r k t, det ska hon ha cred för! Vi kom dit helskinnade och handlade det vi skulle, sen kom vi även helskinnade hem.

 

Mensvärken är så gott som borta och jag har en bulle i ugnen........ Hahaa, kul där, nej men jag har bakat kakor som precis sa att de var klara så nu doftar det ljuvligt i huset.







Jag är G-rym! Och de bruna fläckarna är choklad, faktiskt.


The great question


Jag ska till affären och handla lite livsnödvändiga grejer såsom mjölk, smör, godis och popcorn men funderar lite på hur jag ska ta mig dit. Jag kan åka moppe, cykla eller gå. Det finns både fördelar och nackdelar med alla tre så jag har lite beslutsångest.

Moppe
För: jag slipper röra på mig, jag slipper bära på varorna och hela äventyret går på typ 15 minuter.
Nack: jag slipper röra på mig, det drar bensin (okej, typ en dl men ändå) och Tuffa kan inte följa med.

Cykel
För: jag rör på mig och alla vet ju att det är bra när man har mensvärk, det går hyffsat fort, jag slipper bära på varorna och Tuffa skulle kunna följa med.
Nack: jag tycker det är läskigt att cykla och det blir krångligt om Tuffa skulle följa med.


För: jag rör på mig och Tuffa kan följa med utan krångel
Nack: det tar sån jävla tid och jag måste släpa på de jävla varorna!

Hmm, spännande detta! To be continued..


Just good to know


Jag kom upp ur sängen och orkade pallra mig ner till köket iaf. Shiet vad ynklig jag låter, men det är ju precis så jag känner mig också. Nu sitter jag och äter lite frukost med rostade mackor och oboy, orkade nämligen inte göra något mer avancerat :p

Dagen kommer väl att se ut såhär på ett ungefär:
Jämra mig i plågor (åh så dramatisk jag är)
Äta
Promenader med Tuffa
Film i soffan
Och om värken minskar så pass att jag kan köra så åker jag till praktiken och efter det tänkte jag handla lite och åka till stallet.

Muu, nu ska jag ta och leta fram ett lager med värktabletter!


Pysen tycker inte heller om värktabletter


Vad dålig jag är

Haha, det blev nagra fler bloggfria dagar vilket inte var meningen. Hoppas ni kan forlata mig, annars var ju det synd ;) Just nu ligger jag i min skona sang och kastar ivag ett inlagg fran mobilen, darav inga bokstaver med ringar eller prickar over.
Eventuellt sa blir jag hemma idag, jag och min kara mensvark, eller sa aker jag lite senare till praktiken ifall ontet avtar. Annars verkar det bli en ganska lugn dag for min del. Den som lever far se, om jag inte dor utav mensvark..
Det blir val ett lite snyggare blogginlagg om en stund da jag skriver fran datorn, so SEE YA IN A FEW!

Monday monday..


Den här dagen sög, punkt slut om det.




Igår hade jag en bättre dag. Allt flöt på lite bättre och Bella var underbar ♥


Bad update


Sorry för utebliven bloggning men jag har inte varit hemma på hela helgen och jag ville inte dissa brudarna för en stund vid datorn (ja, det var en pik, Emma och Josefine). Jag har varit med Emma, Thea och Josefine the whole weekend och mysat med film, godis, promenader, manikyr och skitsnack. Mysa!

Har noll tid just nu för ett blogginlägg egentligen så det blir lite mer imorgon! P&K ♥


My last inlägg




Plockade lite svamp på vägen hem från bussen. Vad gott det ska bli att sätta den på mackan ikväll!




Min näsa växte precis


Det var så väldigt otroligt jätteroligt att åka moppe i spöregn! Så kul! Jag trivdes verkligen att sitta där i vattnet och blåsten och frysa. Jag garvade hela vägen till stallet. Storflabbade så det blev alldeles immigt på visiret..

Men haha, nu ljög jag. Jag är trött på den konstanta nederbörden.


Bara det bästa för min häst


Bellas vilovecka har börjat, eller jag tjuvstartade i söndags, så vi tog en mysig promenad på en halvtimme igår. Kom dessutom på, när jag stod och konverserade lite med en av hovslagarna under tiden jag mockade, att Bella skulle få nya skor idag. Tror det blir ett par Louboutins den här gången :) Eller just det, det blir ju två par.



Vilken babe jag ska mötas av i stallet idag!


Promenix med Tuffis






Promenix med Tuffis


Min!




Jag har hittat min klänning!! Den ska jag ha att parta i.

Från Nelly.com


Matlagning


Lagar maaaaaaat! Gulaschsoppa blir det, duktig jag är!


Sådär blev det


Har inte hänt så mycket idag, har varit funktionär på våra tävlingar hemma på Värmdö Ridklubb och tagit hand om min prinsessa. Måste erkänna att, trots att jag inte tävlar, att jag blev liiite sugen att börja tävla lite smått. Jag är lite kluven.

Bella fick vila idag, gick bara en kort kortispromenad efter tävlingarna och ryckte manen då hon hade blivit väldigt långhårig.

Men gud vilket tråkigt inlägg detta blev.. Fyller ut det med lite bilder på cravings jag har för tillfället:

 


Swarovski!



*dregel..*

Nä okej, det blev inte mycket roligare. Håll till godo iaf ;)


Missförstådda Hälge




Den planerade mysiga klätterturen med Annki och Royal blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi klättrade upp och ner i godan ro och tränade våra muskler ordentligt när Bella, som gick först, plötsligt stannade och stod blickstilla. Vi hade nämligen fått möte av Hälge Älg. Bella började backa och Royal snurrade runt vilket skapade lite problem för Annki som tömkörde.. Det utbröt ett lite mindre kaos när båda hästarna snurrade runt, halvreste sig och började springa på stället och jag måste säga att det var lite läskigt på en smal, stenig stig ovanför en brant backe i skogen. Men allt slutade väl och vi fick kontroll på våra hästar och klättrade vidare.

Vi kom till sandtaget och jobbade lite muskler där och jag hoppade lite. Bella fick några vervösa sammanbrott och sköt iväg lite nervösbajsande då och då, och det blev ju inte jättemycket bättre av att vi mötte både fyrhjulingar, cyklar och älgens familj. Älgarna var säkert trevliga och ville bara konversera lite med våra hästar, tyvärr så ville inte Bella och Royal stanna kvar för lite shitchat. Stackars älgar, måste bli missförstådda hela tiden..



Vi kom hem oskadda iaf :)

Slutligen vill jag bara säga grattis till alla framgångsrika tävlingsekipage och lycka till åt alla som tävlar imorgon!


ZZzZZz...


Jag är dödstrött! Jag förtjänar egentligen inte att vara det för jag har heft en ganska lugn och skön dag, men jag erkänner att jag är det.

Efter praktiken åkte jag direkt till stallet. Sadlade och skrittade iväg till Båtishagarna istället för att vara på banan där de höll på att harva för fullt. Tror att det var tur för att Bella hade inte alls varit så pigg som hon idag var på Båtis som hon skulle ha varit på dressyrbanan. Hon var galet pigg och framåt, skitkul! Drog iväg några gånger med mig under galoppen (men bara när jag tillät det). Sen omvandlade jag den energin och la den på steget och formen och åh vad fint hon gick! Det kändes jättehärligt och hon var verkligen arbetsvillig, bara hon fick busa lite emellanåt i det höga gräset. Tyvärr så hann jag inte rida så länge som jag hade hoppats så det blev inte värsta trimpasset, synd eftersom allt gick så bra och Bella var så pigg men vi får fortsätta en annan dag :)




Jag: Ledsen Bella, dressyrjobb idag..
Bella: Yaaaaaay! :D
Jag: Vem är du och vad har du gjort med min häst..?



Imorgon är det jobb på förmiddagen och en massa tävlingar i stallet så Bella kommer vara ganska så stressad utav all uppståndelse så det blir nog lite lättare ridning då.

Nu ska jag sova ♥


Mot praktiken, och vidare


Sitter och borstar tänderna och slappar lite innan det är dags för mig att åka till salongen och praktisera. Sen åker jag till stallet och bygger hinder inför tävlingarna imorgon och så ska Bella få sig ett rejält pass på banan (mohahaa). Men jag får vara lite ond för hon ska få en hel vilovecka med endast skritt/promenader nästa vecka. Så idag blir det träning på hög nivå med halsförlängaren så vi blir lite svettiga och fit for fight!


Lite sådant idag :)

Nu ska jag kila iväg och piffa till mig lite ;)


Lysande!


Jag tänkte att jag skulle minska risken att Bella trampar av sig skorna hela tiden, så jag åkte och införskaffade boots och hoppas att de kommer hjälpa.





Köpte 2 par vanliga svarta från Showmaster och ett par rosa reflexboots :D Och eftersom det blev så mörkt ikväll så premiäranvände vi dem.







Man tänker ofta att man är överklädd i reflexer när man rider ut men så märker man sen att man inte kan ha för mycket, ju mer desto bättre för man syns knappt som ekipage bland bilarna. Så ös på med blingblinget! ;)


Lille Elvis







Varför dricka ur vattenskål som en annan katt när man kan vara udda?


Och så nackdelarnas inlägg


Efter det där glada, glättiga inlägget så måste jag ju komplettera lite:

Fan vad det blåste idag!
Ååh vad lerigt det var!

Det finns ju alltså nackdelar med höstvädret också. Hästarna kommer in som lermonster och går inte att få rena förrän till våren. Iaf så är det ingen riktig idé för de blir skitiga snart igen. Och så blir, Bella iaf, så stressad och svår att rida eftersom det blåser storm 24/7. Hon kollar misstänksamt på allt som rör sig (eller inte rör sig för den delen, men det är ett annat kapitel) och hoppar till stup i kvarten. Dessutom så blåser håret i munnen och torven i ögonen.. Jag hatar blåst!

Och lera, denna hemska onda lera, som verkar hoppa upp och sätta sig på hästen (för min häst rullar sig inte, nää inte min häst inte).







Tur att det inte var ännu värre. Men hon har ju haft kul i hagen iaf :)

Godnatt ♥


Alla vet, men jag skriver ändå


Det är faktiskt höst nu!

Vare sig man vill eller inte så är det det. Det blåder kallt, det regnar, träden är snart helt gula/oranga/röda/bruna och man bara känner det i luften. Jag tillhör de som vill, de som längtat efter att få vira halsduken runt mig och sätta en stickad mössa på huvudet, jag sätter med glädje reflexer och täcke på hästen och väntar på vintern. MYYYYS!

Det finns dock nackdelar:
       1: Man fryser
       2: Man blir förkyld
       3: Man sitter hemma
       4: JAG DÖR AV TRÅKIGHET

Annars är hösten mysig, om man någon gång kommer ut ur huset, vill säga..




Kingsland + mössor = kärlek


Jag älskar mössor, och jag älskar KLs mössor!









Eller dessa från Hööks, lite billigare och inte riktigt lika snygga:

 


Och dessa är ju bara jättesöta!




Jag har också åkt dit


Vem fan kom på Wordfeud? Att spela det klassiska "Alfapet" på mobilen med sina vänner fast de är långt borta. Det visade sig vara grymt smart, alla spelar det och nu även jag: sand93

shit..


Duktiga jag!


Jag gick till skolan idag, trots att jag är jätteförkyld och har "temperaturförhöjning". Duktig Sandra! Sen om det var bra för min kropp är en annan femma, men bra för mina studier (och min psykiska hälsa) var det iaf.

Dock så blir det inget stall för min del idag :( Istället tar Nellie hand om och rider Bellsan.




Igår fick hon vila lite mitt i alla provridningar. Känner att snart är det nog över iaf och då ska duktiga hästen få en lång vilovecka med endast lite skritt.



Mobilblogg

Hahaa, spannande dag..
Forst akte jag till stallet for provridning, vilket gick bra. Sen akte jag till nacka forum med mamma for att agera smakrad angaende lite kavajer till jobbet, och sa tankte jag att jag kunde kika lite pa en kamera. Allt slutade med att vi kom hem med nya mobiler, sa nu sitter jag med en snygg Experia Arc och kor lite bloggis innan jag ska slacka. Far se dock hur bra den kommer vara att ha i stallet, den forra, en Experia mini, var ju sa behandig och smidig.
Och nej, ingen utgang for mig idag heller. Vagar inte riskera att do eller bli annu sjukare..
(och nej, jag skriver inte a och o istallet for de bokstaverna med prickar over for skojs skull. Det gick helt inte att skriva i ett blogginlagg pa denna..)
PUSS OCH GODNATT

En påse katt, tack!






Det blev pås-katter av de här med, precis som Pysen (aka Påsen)


Fan den här jävla hostan




Nu sätter jag mig och kollar på film..


Min eftermiddag i bilder


Mysig höstpromenad med Tuffa



Min padda-hund






Mysig höstpromenad med Bella och Nellie
















Jag mådde bra den här eftermiddagen :)


Rubriklös


Det är dåligt att vara sjuk och hemma för länge. Man blir rastlös, irriterad och galen. Imorgon har jag bestämt mig för att åka till praktiken oavsett vad min kropp säger! Jag är ju inte megasjuk så det borde ju funka, bara jag inte hostar frisörkunderna i ansiktet.

Såå, nu ska jag gå och hitta på något för att inte tappa förståndet! Kanske gå en prommis med Tuffa eller åka till stallet och träffa Bella (även fast jag har medryttarhjälp idag). Eller kanske båda?? :D

 vs.
eller varför välja?



Skadeglad


Så här såg det ut i våra mobiler imorse

Jag: Hur mår lilla partybruttan denna dag då? Blev det livat? ;)
Josefine: Ööööööööhhhhhhhhh...........
Jag: HAHAAHAH!
Josefine: Dör nu....!!

Jag erkänner att samvetet och avundsjukan mår aningen bättre idag. Fast inte såå mycket bättre.


Inte rättvist


Jag måste ju säga att det känns sådär att jag sitter här hemma och tycker synd om mig själv när jag kunde gått ut och partat med mina vänner.. Usch, vad jag tycker synd om mig själv :( Jag hoppas iaf att de har det megakul, tror de skulle till Collage, så får jag väl kompensera detta på lördag då vi skulle till Sommar.


Känns avlägset..


Måste erkänna..




Längtar lite till vintern faktiskt.


Josefine



Grattis underbara du! ♥


Full fart!


Sorry för utebliven blogging igår men jag hade fullt upp hela dagen:
Först: skola
Sen: stallet
Sist: sova

Började skolan tidigt och efter det så var det full fart till stallet (fick skjuts av Emma, det räddade min eftermiddag!) sen var det mera full fart med mockning etc så vi kunde komma iväg på uteritt i bra tid. Bella har lösa skor på båda bak så det blev lite försiktig ridning i Båtis-hagarna, dock så hindrade inte det Emma och Frida från att busa gärnet med galna, spralliga hästar! Efter ritten var det full fart av med utrustningen innan det var dags för arbetskväll då vi fixade hagarna inför hösten/vintern. Full fart! tänkte vi men det tog ändå hela kvällen att dra tråd och sätta stolpar.



       När vi sen var klara och jag och mamma äntligen var hemma var det full fart i säng och sova, så det blev inte mycket lugn tid igår. Min kropp kände det och sa ifrån genom att göra mig lite sjukare..

Så idag blir det en lugn hemmadag med målet att bara krya på mig. Egentligen var planerna att gå ut ikväll (på en onsdag??) och fira att min bästa vän fyller år men hon får nog fira med de andra, utan mig :( Jag har dock sjukt dåligt samvete för det, det ska du veta Josefine! ♥


Bellas nya träns


Red i det nya pullartränset idag :) Det satt ganska bra men nosgrimman, den nedre, satt jättelöst så jag funderar på om det blivit något fel. Jag gjorde iaf några fler hål i det så nu passar det bättre.


Jag tror hon gillar sitt nya träns!







Hon verkade gilla det, men ridpasset gick ändå inte bra. Det kändes som om vi bara missförstod varandra och som om hon inte alls var taggad på ett pass på banan. Hoppas vi har en bättre dag imorgon!

Godnatt


Nytt


Det blev lite fynd igår på Hööks faktiskt. Jag tog till hundvalpsögonen så jag och Bella fick ett kit med täcke, lindor, grimma och grimskaft till rea-pris. Förmodligen inte awesome kvalitet med det är ju ändå förbrukningsgrejer som alltid är bra att ha. Dessutom blev det ett pullarträns (där fick jag låna pengar).




Jo men det är sant





I en Barbie-värld?


Jag måste bara börja med att säga att jag tycker det är väldigt snyggt med de klassiska färgerna svart, brunt, vitt etc. till sin häst, Bella passar väldigt bra i brunt t.ex. Samtidigt tycker jag att det är väldigt kul med färgglad utrustning då Bella även passar i blått/ljusblått.
       Tänk vad mycket galet det finns ändå:


 


Eller vad sägs om dessa boots?




Vem vill rida i en rosa sadel, egentligen?



Kanske är det något med känslan?




Eller denna sadel, en amerikansk flagga?


Vill haaa!


Skulle jag ta och byta ut mina bruna Hunter mot ett par rosa kanske?




Man kan ju inte annat än kalla dem underbara


Förgyll din ridtur



Mocka med stil?




Hahaa, jahapp..


Läckert!

Med andra ord: sätt färg på din vardag! (eller inte..)


Redo för sängen


Sitter med tandborsten i munnen och är redo för en dejt med kudden. Hoppas att sömnen och min varma mössa gör underverk så jag mår lite bättre imorgon, då kanske mamma är gullig och köper något åt mig/Bella imorgon om vi åker iväg och kollar på hästgrejor.. Hmm, ett pullarträns kanske? Eller ett par boots..?

Godnatt ♥


Jag bara måste :D





Visst är hon väl vacker, min prinsessa?


Fan..


Jag blir alltid sjuk när jag inte borde. Nu sitter jag i soffan med kofta och mössa och fryser/svettas när jag egentligen borde vara i stallet och jobba för att sen ha provridning. Imorgon är det Värmdö Ridklubb dag och så skulle jag och mamma åkt till Hööks. Jag hade helt enkelt sett fram emot den här helgen på många sätt men så går jag och skaffar mig feber, hosta och halsont.. Kul, väldigt kul. Tack och lov för Emma som hjälper mig med Bella!

Foto: Sara Björntorp

Det är ju soligt väder så hade hoppats på typ en sån här dag..



Feber i kameradjungeln


På min fantastiska lediga dag hade jag tänkt åka till stan, träffa min kära vän Lalla, ta en fika alternativt ett glas och mysa, kanske tänkte jag åka en sväng till stallet också men åh så fel jag hade! Jag blev nämligen sjuk..

Tänkte imorse att det nog bara är lite ont i halsen som går över under dagen men nu känns det som om jag även har feber. Har inte tagit tempen än, vågar inte kolla på resultatet..

Roar mig lite genom att kika på kameror så länge. Letar ju efter en ny kamera, en lite bättre kamera än min lilla digitala, så jag kan ta lite bättre foton och börja fota lite mer. Men jag kan absolut ingenting om kameror så jag vet egentligen inte vad jag letar efter. Vet bara att jag är kinda' broke så den kan inte kosta en förmögenhet. Dessutom vill jag inte ta värsta proffsbilderna (eller, jo) men det behöver jag inte.

Så jag har kollat på dessa två:


Nikon L120


Funktioner
-Självutlösare Ja
-Optisk sökare Nej
-Bildstabilisering Ja
-Belysning/blixt -/Ja
-Närgräns 10
-Ansiktsavkänning Ja
Film
-Upplösning Max 1280x720
-Rörlig video Ja
-Bild/s max upplös. 30
Bild
-Bildupplösning, Max 4320x3240
-Bildkompression JPEG
Anslutningar
-A/V-ut Ja
-Pictbridge Ja
-GPS Nej
-USB Ja
-Komponent Video, Ut Nej
-Bluetooth Nej
-WLAN Nej
-HDMI, Ut Ja
Allmänt
-Kameratyp Kompakt
-Optisk zoom 20
-Digital zoom 4
Display
-Displaystorlek 3
-Antal pixlar 921000
Bildsensor
-Bildsensor storlek 1/2.3
-Antal MegaPixlar 14




Olympus E450

Film
-Rörlig video Nej
Bildsensor
-Antal MegaPixlar 10
-Spegelreflex storlek 17.3x13.0
Optik
-Ljuskänslighet, Auto Ja
-Slutartid Min 1/4000
-Fokus Auto/Manuell
-Ljuskänslighet, Max 1600
-Ljuskänslighet, Min 100
-Exponering programautomatik,tidsautomatik,bländarautomatik,helt manuell
-Slutartid Max 60
Lagring
-Minneskort CF Typ II,SD
Anslutningar
-Pictbridge Ja
-WLAN Nej
-Komponent Video, Ut Nej
-GPS Nej
-A/V-ut Ja
-Bluetooth Nej
-HDMI, Ut Nej
-USB Ja
Allmänt
-Kameratyp Spegelreflex
Funktioner
-Bildstabilisering Nej
-Sekvenstagning 3.5
-Självutlösare Ja
-Vitbalans Auto/Manuell
-Optisk sökare Ja
-Belysning/blixt -/Ja
-Ansiktsavkänning Nej
Bild
-Bildkompression JPEG,RAW
-Bildupplösning, Max 3648x2736
Display
-Antal pixlar 230000
-Displaystorlek 2.7


Stretcha häst?


Jag brukar inte vara så överdrivet flitig med att stretcha Bella efter ridpass men gör det ibland, och då halsen och benen lite lätt.

Men så läste jag häromdagen att det ibland inte är bra att strecha sin häst, tvärtom! Har man inte rådfrågat veterinär eller liknande så borde man inte stretcha, då kan det göra mer skada än nytta och man får en överrörlig häst. Så man ska alltså tala med en expert på ämnet innan man sätter igång och tror att man gör hästen en tjänst. Tycker att det borde stå lite oftare så man inte förstör något i kroppen och att man inte stretchar för mycket om man inte är van.



Var försiktig innan du gör någon avancerad stretchning


Barbacka dressyr


Som sagt: underbart pass barbacka på ridbanan igår! Dressyren har inte känts så bra på länge och Bella var verkligen samarbetsvillig.

Vi började med en mysig skrittur tillsammans med Emma på Sambo och Sara på Latifa, sen in på banan för lite arbete. Vi började lite busigt med lek i galoppen vilket definitivt uppskattades av Bella. Hon drog iväg som skjuten ur en kanon och gick inte att få stopp på, tillslut fick jag dra in henne på en volt när jag höll på att åka av men ååh vad roligt det var!
       Nåja, någon måtta fick det vara. Jag undrar om det kan ha varit att hon fick busa lite i början eller om hon bara hade en bra dag, hursomhelst så gick hon jättefint och det kändes som om vi jobbade som ett riktigt team! Jag kände hur hon verkligen jobbade under sig, krökte på nacken och höjde ryggen. Allt kändes så bra.


Leriga fötter.. Ett resultat av regnigt väder.


Haha, mysigt med rykt eller?


"Ska du fota?! Då ser jag ut såhär!"


"Jahaa, kommer du med godis?"

Charmig häst jag har ♥


Lyckat ridpass


Ååh så bra allt gick i stallet idag! Det kändes som om vi flög fram under dressyren och Bella var hur duktig som helst. Skriver mer om det imorgon då jag är ledig hela dagen och har all tid i världen.

Tänkte även ta upp en grej om stretching för häst..

Godnatt så länge :)


Inga flygfän här inte!


RSS 2.0