Kort resumé

..av de senaste fyra dagarna:
`
Fredags: först stallfix, sen mösspåtagning och drinkar på tgif, sen stallet igen med åktur runt området..
.
Lördag: JOBB 11-22. Phett med ob.
`
Söndag: jobb 11-19, sen stallet typ mitt i natten.
.
Måndag (idag alltså, för er trögfattade): sola och bara chilla
.
Nu är jag åter på fötter och ska jag börja uppdatera varje dag igen :)

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Pengar rullar in som det ska nu, kompis det går bra nu.
`
Jag tror att någon här har varit jäääligt duktig den senaste tiden! För två veckor sedan hade jag inget jobb alls. Höll på att diskutera med Teo när vi sågs om vad jag skulle göra åt min arbetslösa situation och vi försökte komma fram till vad jag egentligen ville jobba med. Vilket var en ganska lätt fråga med tanke på att jag kunde jobba med vad som helst, bara jag får inkomst! Sen hände det plötsligt något och jag, som har varit helt arbetslös sen 1 november, har nu plötsligt två jobb! Hur grym är jag inte?? Nu problemet bara det hur jag ska få ihop de båda jobben, men jag kommer nog på någonting!
.
Morgondagens planer: först snooza alldeles för länge och bli försenad, sen åka till stallet och sköta om mitt ♥, sen åka hem och fräscha till mig lite för att sen ta 12.45-bussen till skolan och ha mösspåtagning! Nu är studenten blott en månad bort, nästan så man kan ta på den.Ska bli najjs.
Pusss

Nollställd

Känner mig helt nollställd i huvudet, men samtidigt alldeles för överaktiv. Jobbig känsla det där.
`
Idag hade vi nationellt prov i svenska B, det skriftliga. Jag valde att skriva en krönika om "att våga ta steget"
, att man skulle bryta sig loss från sina gamla levnadsvanor om man inte mådde bra i dem. Blev en jävla massa svammel, men fick även in lite relevanta grejer. Bl.a. så jämförde jag livet med ett par gula mjukisbyxor och kunde referera lite till mig själv. Är säker på att jag får MVG.
`      Efter 4 och en halv timmes konstant bankande på tangenterna så var jag äntligen klar, svävade iväg snabbt som attan till bussen och hamnade hemma. Nu ska jag packa ihop lite grejer och sen bege mig till Thea pea päron pung (varför säger man så??) där hon ska hjälpa mig att plugga lite PLU-koder. Sen åker jag till stallet och sitter i möte, sen åker jag tillbaka till Thea, sen sminkar vi oss, sen åker vi till Josefines skiva, sen åker vi hem tidigt och sover. Jag måste nämligen jobba imorgon kl 08, better be fit then!

Hur underbar?


Världscupen

Med anledning av den lilla incidenten igår kväll så är jag hemma idag då axeln inte fungerar över huvud taget och jag inte kan använda vänsterarmen alls. Känns ungefär som om den hänger löst i nyckelbenet och bara ligger i det läget, som en bom som ligger på en grund bomhållare, som med bara ett litet pet från en bakhov åker ner.
.
Anledningen till denna liknelse är att jag sitter och kollar på världscup-hoppningen från i söndags. Jag har ju redan hört hur det gick men jag sitter och biter på naglarna ändå. R-G B red grymt bra i första omgången!
Eric Lamaze
`

Inte riktigt som i filmerna

HAAHAHAHAHAHHAHAHAHAAA!
`
Nu ska jag berätta en lite halvrolig grej för er: jag svimmade nyss, för första gången i mitt liv. Det var... en upplevelse.
`       Josefine var här och skulle låna lite ridgrejer till sin studentskiva. När vi sprang upp för trappan som två flamsiga femåringar, då hon slog mig med ett ridspö, så kände jag hur jag tappade balansen och ramlade på trappsteget. Skulle då ta emot mig med vänster arm. Det hade nog gått bra, såvida det inte var så att min vänsteraxel hoppar ur led lite då och då pga en gammal ridolycka (tror inte jag har berättat om den). Så axeljävelen hoppar ju alltså ur led. I vanliga fall så hoppar den tillbaka utav sig själv men nu var jag tvungen att, med andra armen, dra och lyfta tillbaka axeln där den hör hemma. Det var aningen obehagligt och var lite smärtsamt (ursäkta mig, alla känsliga). När väl axeln var på plats och vi hade sansat oss lite så hjälpte Josefine mig upp och vi fortsatte uppför trappan. Väl framme kände jag att jag blev lite smått yr och var tvungen att hålla i mig och fokusera på andningen. Så brukar det bli varje gång, förutom att den här gången så ökade yrseln och sen kommer jag inte ihåg mer, förrän jag vaknade. Då låg jag i ett hörn och trodde att jag sov. Sen öppnade jag ögonen och såg Josefine framför näsan på mig. Usch, stackarn. Hon var helt panikslagen. Själv kändes det som om jag precis rökt en fet joint, eller som när man fått rolig bedövning utav tandläkaren - jag kunde inte sluta garva men var samtidigt sjukt seg i huvudet. Hahahaa!
Störd
.
Jag mår bra nu, don' worry guys! Jag har lite ont i bakhuvudet, ett blåmärke på armen och axeln känns lite. Eller okej, jag ska inte leka tuffing, axeln gör fan ont som Fabian, och Fabian är inte att leka med! Nu ska jag försöka sova utan att axeln dansar ur led igen, så får vi se hur den mår imorgon! Tack beztiz för att du agerade den panikslagna som ropade på mamma!

Hästar överallt!

Ligger i min renbäddade säng med nytvättat hår, är dödstrött och vet egentligen inte vad jag ska skriva. Det gick okej för vårt lag på Haningebygdens idag, ponnyallsvenskan. Kunde gått bättre men kunde gått betydligt sämre. Sammanfattat var det en bra dag, fast jävligt kallt var det. Var så avundsjuk på alla ryttare som höll sig varma när de red.Höll dock mina fingrar varma genom att skjuta lite foton med riktiga kameran. Orkar inte ladda över bilderna nu så det får bli en annan dag! Bjussar på två mobilfotade istället.
Framridning Sara och Ariel
`
Efter en 8-timmars lång tävlingsdag skulle jag hem till Värmdö ridklubb igen och ta hand om min guldklimp. Orkade inte rida så jag pysslade bara extra mycket med henne och gjorde henne skinande ren och jordgubbsdoftande.

Påväg till tävling

.
Passerar hammarbybacken nu, vi är trötta men taggade.

Natti!

Säger godnatt nu. Lite försent egentligen med tanke på att jag ska upp kl 05 imorgon och sen åka med på tävling, ska agera fotograf och groom. Åker från stallet kl 07 och hade nog tänkt mocka eller något innan, så det går aningen snabbare på eftermiddagen. Men som sagt, godnatt nu. Hörs imorgon!

Jag höll ju på att glömma..

..att berätta för er om jobbet! Jag har nämligen fått jobb på konsum i mariatorget! Sökte förra torsdagen, var på kort intervju dagen efter, blev meddelad att de var intresserade måndagen därpå och igår, fredag, var jag på kassautbildning. Eller snarare typ genomgång och introduktion. Fick lära mig hur en kassa fungerar och hur man gör. Dessutom, till min stora fasa, måste jag lära mig en jävla massa PLU-koder till all frukt, grönsaker mm. Hur svårt som helst!
.
`
En PLU-kod är en för det mesta fyrsiffrig sifferkombination som står för en viss vara. Bananer är t.ex. 4011 och avocado är 4046. Det är hittills de enda jag har lärt mig. Sen är det bara ca 200 koder till jag måste lära mig (nä, jag driver inte, säkert över 200). Tror att jag dör innan jag är klar, men det är det värt, bara jag har ett jobb att tjäna pengar på!

Like a cowboy

`
Jag fick lite ensam tid i ridhuset idag så passade på och löslongerade Bella. Hon hade på sig raketmotorn idag och flög och hoppade som en rodeohäst under inridning. Sen satt jag upp för att känna lite på hur ryggen var i gångarter, men hade inte med mig hjälmen. Inget träns heller. Dock så satt jag bara på henne i ca 2 minuter, men kids, don't try this at home. Såvida du inte är över 18, för då får man göra vad man vill, right? Badass.

Mjaaaou

Godmorgon (för det är fortfarande morgon va?)! Sitter på bussen påväg hem från Johannah där vi sov inatt/imorse. Skivan dog runt kl 01-02 så då drog vi på efterfest på collage. Bara en trappa upp, soft. Hängde där ett tag, sen drog vi oss hemåt, somnade väl runt 04. Rätt så tidigt ändå tycker jag.
.
Sen måste jag bara få tycka om min mentor och svensklärare lite. Hon är så jävla skön och rolig (och skitläskig), stannade länge med tanke på att hon förmodligen har lektioner idag. Hon sa dessutom igår att efter skivan fick man lägga till henne på facebook, varpå alla tog upp sina telefoner och skickade en förfrågan. Hahaa. Vi blev dock lite oroliga över att hon nu kommer ha ännu bättre koll på oss, men tydligen så läser hon allas bloggar, vi som nu har det, så hon har nog redan stenkoll. Vetefan hur hon fått reda på hur vi har bloggar och dess bloggadress, men hon har väl sina sätt.
`       Hursomhelst, hej Dimitra! Hoppas att du inte betygsätter de skriftliga fel jag gör i inläggen och att min grammatik är till belåtenhet. Du är den bästa lärare jag haft under dessa 12 traumatiska skolår. Säger det inte för att fjäska, faktiskt! Tack för att du tror på mig (eller låtsas iaf).
.

Let's go around the world

Today is the day. Är påväg studentskivan ala HF3, min klass, och jag är så jäääävla taggad så det är inte sant! Jag ska äta, dricka, dansa, dricka, kissa, dricka, dricka, äta en hamburgare, sova. Allt detta som en zebra (like a zebra-boss) då det är jorden runt-tema.
.
.
När jag får ont i fötterna av allt dansande i de skorna byter jag till ett par zebra-randiga ballerinaskor. Tihi, fan vad söt jag är. Hoppas ni får en lika rolig kväll som jag tänker ha!

I mitt hjärta

Jag tror att de här dagarna då Bella endast har skrittats/tömkörts har gjort henne gott! Igår när jag red fick jag henne ordentligt mjuk och fin, hon krökte på nacken, jobbade massor med ryggen och bar upp mig riktigt bra. Vilken jävla känsla att vara så samspelt med sin häst.
`       Vi hade ridhuset alldeles för oss själva så vi kunde arbeta helt ostört. Började med att jobba tempoväxlingar på fyrkanten, sen lite serpentiner och volter och i slutet så red vi på mittvolten. Det var där magin skedde och Bella förtrollades till dressyrpålle. Hon gick så fint! Jävla häftig känsla som sagt, med tanke på att hon inte är lättriden den damen. Vi avslutade sedan med skritt ute i kvällssolen.
.
Du och jag, min lilla kamel. Du och jag.

Today's

.
Drar till skolan (även fast jag är ledig) och är hårmodell åt Jennifer. Sen åker jag hem, fixar och trixar och sen taggggar vi min studentskiva!! Och nä, mitt hår är inte riktigt sådär gult som på bilden..

Jag tackar för denna dag

`
Jag är dödstrött, ska sova nu så bloggar imorgon! Puss på er, glöm inte att borsta tänderna.
.

Ryggövningar

Bella har varit öm i ryggen i några dagar så hon har fått tagit det lugnt i några dagar. Jag har slarvat lite med massagen sen Bellas riktiga massör blev gravid, så det är något jag måste plocka upp igen. Sen ska jag dessutom köpa en ryggvärmare från BoT, men först måste jag skrapa ihop lite pengar eftersom en sådan inte kostar gratis. Dessutom tänkte jag börja träna upp ryggen på Bella mer och släppa på spänningarna.
`       Jag skulle behöva boka en tid i ridhuset, och då ska jag först och främst släppa henne lös och låta henne galoppera skiten ur sig och verkligen sträcka ut ryggen. Vi ska även börja löshoppa lite mer och då studshinder speciellt, så hon tränar upp muskulaturen. Efter passen måste jag dessutom bli bättre på att stretcha henne.
`
Det är mina planer hittills men känner att jag vill kunna variera lite mer. Några fler tips på bra övningar som bygger upp och slappnar av ryggen på hästen?
.

Ööööh

.
Vetefan vart vi har hamnat men fint e det iaf.

Proppmätt

På grund av det dötrista vädret stannade jag hemma idag, helt och hållet! Lämnade huset endast för att gå ut med Tuffa. Åkte inte ens till stallet då jag hade hjälp idag och jag måste säga att det var jävligt skönt. I alla fall fram till typ 12, sen blev jag sjukt uttråkad. Så jag lekte lite kock och åt hela dagen!
.
Frulle: överarbetad kaffe
.
Lunch: skinka, potatissallad, paprika
.
Middag: tacogryta
.
Sist men inte minst: FIKA framför John Tucker must die
.
Emellan dessa åt jag lite till.. Alltså cheeses, nu hör jag hur det låter. Måste nog röra lite på fläsket imorgon så jag inte måste byta häst till en shire eller så.

Lite foton från i onsdags

Observera att man inte ens ser benskyddet på vänster bak för att det är så lerigt!
.
Bella sa till mig innan ridpasset att hon tänkte gå som en kamel. Jag svarade med att då får du skylla dig själv över att du blir ful på bild. Hon verkade inte bry sig. Tur att vi var snyggt klädda iaf!

Moder Natur är pissed off

`
Nä, jag är ledsen Elvis. Jag har ingen förklaring på detta.. Jag är lika förbryllad som du. Bäst att somna om och vakna när man vågar sig ut!

Plötsligt så rullar det på!

.
Det har varit en produktiv dag idag, men resultat och framgång - vadå fredag den 13? Jag började med en arbetsintervju (saay wooooot?). Japp, jag är rätt så grym. Till på köpet så gick det bra! Jag blev ordentligt grillad men hanterade situationen som ett proffs. Jag blir kontaktad inom en vecka, då får jag veta hur det ter sig och då får även ni veta vad det är för jobb.
.
Efter intervjun gick jag till pressbyrån och väntade på min kära vän Lalla tills min rumpa somnade eftersom hon gymmade för länge och kom försent.. Hon blev snabbt förlåten när hon bjöd på latte på mitt favvofik Café Rival. Efter lite kaffedrickande och ventilerande så drog vi vidare till Sandy's, åt oss proppmätta och ventilerade lite till.
.
.
Jag ska inte klaga på dagen. Förutom vädret kanske, det sög.

Dat feeling

Skön känsla! Kommit hem från stallet, ätit middag, klätt av mig och nu sitter jag i sängen med favoritfilten virad runt mig och en kopp te i handen. Är sådär skönt trött, både i kropp och huvud. Kommer nog sova gott inatt, då jag dessutom inte sov så underbart bra föregående natt (Teo glömmer lätt att jag sover bredvid och lämnar sisådär en dm åt mig att sova på..).
.
Idag fick skrutten vila från arbete och vi gick istället på en liten promenad. Jag upptäckte att hon ömmade lite i ryggen när jag kände på henne, så hon får ta det lugnt ett litet tag. Dock så gjorde vi oss inte lata bara för att vi inte trimmade skiten ur oss. Vi jobbade nämligen på ledarskapet och att hon skulle bli lugn och lyssna på mig även fast det var halvmörkt ute. Det var självklart svårt med hennes nerver men jag blev inte överkörd idag iaf!
.
Hell yeah!
`
Stannade dessutom och kikade lite på när Felicia red för Marianne. De övade på relaterade avstånd och fan vad bra det gick för dem. Hon är grym på att rida den där, måste sätta upp henne på Bella någon gång.
.
Med det sagt tackar jag för mig och säger godnatt! xoxo (//gossipgirl, höhö)

Lite LSD tack!

Det är meningen att jag ska vara påväg till stallet men jag hamnade i sängen med en bok istället.. Är så satans trött i huvudet så jag skulle kunna somna vilken sekund som helst. Dessutom är detta väder inte särskilt inspirerande så jag har ingen aning om vad Bella ska få göra idag. Så oinspirrad! Hoppas på att Bella har någon rolig historia från hagen att berätta för mig.
.
Nu ska jag ta första steget och börja byta om i alla fall, så får vi väl se när jag kommer till stallet. Om jag inte somnar på moppen och hamnar i diket vill säga. Ifall jag inte gör någon uppdatering inom den närmsta framtiden får ni gärna kontakta mina anhöriga och meddela att jag sover i vägkanten någonstans. Tack!

Hepphepp, bråttom bråttom

Balla balla alla! How ya doin'?
.
Idag var det upp tidigt, hepphepp, och gå ut på hundpromenaddejt med Amanda och hennes lilla chiuaua Mira. Hepphepp, powerwalk (slögång), prat och hundbus -mysig start på dagen! Sen var det, hepphepp, bråttom att fixa resten, hämta Johanna och åka till stallet. Åkte runt på ridbanan, vilken hade uselt underlag, och trodde jag var grym. I slutet fick Johanna sitta upp och känna på Bella lite.
`       Efter stallet var det, hepphepp, bråttom att lämna Johanna i strömma, åka hem, duscha, äta och flyga iväg till bussen där jag nu sitter. Är på väg till Farsta där min vän Teo bor. Han har lurat mig till att glo på skräckfilm med honom, så mmm.. Fan vad smart jag är som går med på sånt.
.
Hittade för övrigt detta charmtroll i Bellas hö idag. Stackars liten.

..Oooooch:

Ljuva success! Nästa torsdag ska jag på arbetsintervju. Dagen efter min studentskiva, men vafan, jag får väl ladda med lite redbull och bakistabletter innan så ska jag nog vara fit. Fish me luck!

Söker jobb..

..och fasiken vad roligt det är. Dessutom är det äckelväder så istället för att vara i stallet så lät jag min medryttare ta hand om Bella. Nu ångrar jag mig lite, vill vara med min häst och inte sitta och hitta arbete (vilket jag egentligen behöver vilket jag vet). BLÄÄ! Ska kanske gå och hitta något att äta, eller sätta mig och slå huvudet i väggen. Vet inte vad som bäst fördriver tiden så jag kanske testar båda. Efter det ska jag hitta jobb!
.
Hoppas ni har en bättre dag än vad jag har! Tell me, please.


Varning för onödigt svammel med inslag av skitsnack

Vaknade hos Johanna imorse (kl 12 cirkus), käkade frukost fram till typ 14 och sen åkte jag till mitt ♥.
.
Då det var dressyrus-tävlingar i stallet idag så orkade jag inte skämma ut mig genom att bli avkastad på stallplan för att Bella får dampryck och blir rädd för alla knoppade manar eller något lika farligt. Med andra ord så fick hon vila och jag satte igång att tvätta henne istället. När jag var klar var jag minst lika blöt som hon, dock väldigt nöjd över min insats.
.
Då det var min dag att fodra så gjorde jag det (hehehe nä för jag sket i det), sen åkte jag hem och lagade middag åt mig och mina vänner Emma och Thea, sen åkte vi till stallet igen och fodrade lite till (jävla fettohästar) och nu är vi äntligen hemma hos Emma för att ha lite snuggling framför första säsongen av Sherlock.
.       Är inte säker på pm någon av er var intresserade av att läsa om mitt äventyr. Eller vad säger jag? Klart ni är, annars hade ni inte läst min blogg!
.

Någon som vill smaka?

.
Jag och Johanna satte igång att baka nu såhär på småtimmarna. Resultatet smakar hårfärg och väteperoxid.

Islandshästworkout

Idag var det dags för mig att besöka Johanna och hennes två islänningar igen, så efter att jag varit i mitt hemstall och skött min gyllene påni så åkte jag till djurö och hälsade på! Huvudmomentet idag var att få Trostan i ren galopp utan att han föll in i pass eller tölt. Det gick hyffsat, de är på god väg! Jag förstår dock lilla hästen. Han har fyra ben och fem gångarter att hålla reda på - det kan inte vara lätt när man har så liten hjärna och så mycket man.
.
Jag & Trosan
`
Johanna & Svartskallen
.

Två morgonbilder

Katterna blev lite hungriga och tog sig friheten att äta några nattmackor.
.
Känns hur bra som helst att se hela moppen igenfrostad och veta hur jävla kallt det kommer bli att åka till stallet.

Glad påsk(ägg)

`
Hoppas solen lyser på era fräkniga små näsor, att ni får besök utav haren och att ni äter er illamående på påskägg! Puss!

instagram

.
Just joined instagram! @ sandraidahelena, ifall ni vill stalka mig även där!

Panic! in the bathtub

`
Firar första dagen mitt sista lov. Någonsin.

En ryttares självbevarelsedrift

Min pöllehest var typ lixom, asså ba såhääär jävla pigg idag, typ. Busade som fan även fast vi inte ens kom upp i galopp. Red till travbanan tillsammans med Julle & Quatro, som också var rätt så jättepigg. Vi hade smått svårt att hålla i våra hästar men ingen åkte i backen (leran) iaf.
.
Vi kom hursomhelst på att alla hästmänniskor (Julle och jag alltså) inte tänker så mycket på om man slår sig när man flyger av hästen. Anledningen till att man anstränger sig för att sitta kvar är för att man blir så smutsig när man åker av, och för att det är så krångligt att ta sig upp igen! När jag rider med täckbyxor och jacka så är det inte lika jobbigt att ramla av då man är skyddad mot lera och skit. Det är jobbigt ju när man hamnar i en vattenpöl och blir blöt på skinnet.
.

Dagens outfit

`
Dagens look hade mest fokus på att hålla värmen och att synas. Trippla lager kläder och reflexer i massor var vad som gällde.

Pour some sugar on me

Fanns ingen tid att blogga igår: först skola, sen bli blond, sen piffa till sig lite (som om jag behövde det) och sen var det dags för Theas studentskiva!
.
.
Temat var film och jag, Josefine och Emma var Pink Ladies, wööpwööp!
`
Får se om det kanske kommer något meningsfullt inlägg om mitt kommande äventyr i stallet ikväll. So long, lovers!

Hjärta dig

.
Min lilla guldklimp ♥ Wouldn't trade u for anything.
`

Fick u, för jag har fått min studentklänning!


I change what I can change and hope pathetically that the rest will change too

Jo, alltså.. Det var ju så att jag skulle plugga när jag kom hem efter skolan men när datorn inte samarbetar och vill ansluta till internet så pallllar jag inte anstränga mig för att få den att funka. På något sätt var det meningen att jag inte skulle plugga, det kanske ska bli oväder och så slår det ner en blixt i datorn. Då är det tur att den är avstängd eftersom jag inte orkar hålla på och rakpermanenta håret efter det. Så, nu känns skuldkänslorna mindre.
`
Imorgon händer det grejor!Först ska jag genomlida en skoldag, sen åker jag till min kära salong där jag praktiserar - för jag ska nämligen köpa min saknade hårfärg tillbaka! Har varit mörkhårig i lite över ett halvår nu och det är dags för förändring! Det tar ju ett tag att bli riktigt blond när man är så pass mörk som jag är (eller var, har redan genomgått en blekningsbehandling). För en vecka sedan var jag mörkbrun, en 4:a-5:a för den som kan frisörspråk. Nu är jag typ ljusbrun, en 7:a, och imorgon hoppas jag bli klar = härligt blond med kalla toner, en 10:a-11:a. Iiiih, är lite nervös måste jag erkänna men åh så skönt det ska bli! Så fram med era bästa blondinskämt nu, jag är redo!
.


`
Bilder från 9:an respektive 1:an/2:an. Tänka sig, att jag faktiskt har varit långhårig också!

Caca

Idag kostade åsnejäveln inte många öre. Urk var dåligt det gick att rida, Bella var så otroligt töntig och larvig och fjompig, ville inte alls gå rakt längs staketet. Hon sprang i sidled, studsade upp och ner och skyggade hela tiden. Vi blev ordentligt osams vilket självklart inte gjorde situationen bättre. Som tur är så är varken jag eller Bella särskilt långsinta av oss så vi made up och kramades länge.
`

RSS 2.0